Travel Turkey rekor katılımla açılıyor


Travel Turkey İzmir–9. Turizm Fuar ve Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ) ile TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla 10-13 Aralık 2015 arasında düzenlenecek. Binden fazla katılımcı ve 31 ülkenin turizm profesyoneli İzmir'de buluşacak. Partner ilin Adana, partner ülkenin Kosova olacağı fuarın açılış töreni, 10 Aralık Perşembe, saat 11.00'de Fuar İzmir D Holü Oditoryum'da olacak. Aynı gün saat 15.00'te Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin de açılacağı Travel Turkey İzmir, bu yıl ilk kez bir kongreye evsahipliği yapacak.

Her yıl katılımcı sayısını katlayarak arttıran Travel Turkey İzmir, bu yıl 31 ülke ve 55 destinasyon olmak üzere binden fazla firmanın katılımıyla rekor seviyeye ulaştı. Geçen yıl, 30 ülkeden 902 firma yer almıştı. Bu yıl ilk kez Fuar İzmir'de düzenlenecek Travel Turkey İzmir, geçen yıla göre metrajını ikiye katladı. Geçen yıl net 10 bin metrekare alanda organize edilen fuar, bu yıl 20 bin metrekare alanda düzenleniyor. 13 Aralık Pazar günü sona erecek fuarda, Türkiye'nin yanısıra ABD, Almanya, Arjantin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hong Kong, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Kosova, Namibya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, Venezuela, Yunanistan, Zambiya ve Zimbabwe'nin çeşitli turizm firması ve kuruluşları katılımcı olarak tanıtım yapacak.

Fuara katılan destinasyonlar ise şunları: Adana Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Valiliği, Adıyaman Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Amasra, Amasya Valiliği, Batman Valiliği, Bergama, Bolu Valiliği, Buca Belediyesi, Burdur Belediye Başkanlığı, Çanakkale-ÇATOD, Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Valiliği, Çukurova Kalkınma Ajansı, Didim Belediyesi, Dikili Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (Trabzon- Gümüşhane-Artvin-Ordu), Edremit Belediyesi, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Fethiye, Foça Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (Aydın-Denizli-Muğla), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Cvb, İzmir Ticaret Odası, İznik Belediyesi, Kaçkar Turizm Birliği Başkanlığı, Kapadokya, Karaburun Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı (Diyarbakır), Konak Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (Kastamonu-Sinop-Çankırı), Kütahya, Manisa Belediyesi, Marmaris, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muğla Belediyesi, Ölüdeniz, Pamukkale, Rize Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sarıkaya Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı, Siirt Valiliği, Şanlıurfa Valiliği, Tokat Valiliği, Trakya Kalkınma Ajansı (Tekirdağ-Kırklareli-Edirne), Uşak.

Fuar İzmir'in B holünde turizm firmaları, C holünde destinasyon tanıtımları, D holü Oditoryum'da Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ve açık alanda yöresel ürünler yer alacak. Travel Turkey İzmir, bu yıl da çeşitli etkinliklere evsahipliği yapacak. "Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye", "Adana Fotoğrafları" ve "Halil Tuncer Turizm Fotoğrafları" sergilerinin yanısıra Frankfurt, Hindistan, Cenova, Yunanistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti'nin destinasyon sunumları olacak. CİHAN
<< Önceki Haber Travel Turkey rekor katılımla açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER