Trump'ın üç eyalatte daha başvuruları reddedildi

ABD'de 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinin ardından hile yapıldığını iddia eden Başkan Donald Trump'ın Georgia, Pennsylvania ve Arizona'daki başvuruları reddedildi.

SHABER3.COM

Bazı eyaletlerde oy kullanımı ve sayımı sırasında hile yapıldığını savunan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Başkan Trump'ın başvuruları reddediliyor.

İddialarıyla ilgili kanıt sunamayan Trump'ın Georgia'da, Trump'ın atadığı hakim Steven Grimberg, postayla gönderilen oyların sayılmaması talebini reddetti:

"Bu talebin yerine getirilmesi için temel alınabilecek bir yanlışlık ya da kanun maddesi yok."

Postayla gönderilen oyların büyük çoğunluğunu Biden aldı

Joe Biden'ın kazandığı seçim sonuçlarını kabul etmeyen Trump, Beyaz Saray'da bir dönem daha kalabilmek için stratejisini, Biden'ın kazandığı bazı eyaletlerde mahkemeye giderek postayla gönderilen oyların geçersiz sayılmasını talep etme üzerine kurdu. Postayla gönderilen oyların büyük çoğunluğundan Biden çıkmıştı.

Ancak daha önce Michigan ve Georgia'da açtığı farklı davalar da reddedilmişti.

Pennsylvania'da da postayla gönderilen oylar arasında 2 bin 200 tanesinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla dava açan Trump'a, olumsuz yanıt geldi.

Bu eyalette de küçük bir oy farkıyla kazanan Biden'ın, 20 delegeyi aldığında seçimi kazandığı kesinleşmişti.

Pennsylvania'daki hakim, "başvuru yapılan oylar ve zarflarla ilgili herhangi bir usulsüzlük, hata ya da hileye rastlanmadığını" açıkladı.

Oy farkının az olduğu eyaletlerden birinde daha, Arizona'da da Trump'ın avukatları oyların yeniden sayılmasını talep etti. Hakim talebi reddetti. Reddin gerekçesi ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

Cumhuriyetçi Parti'nin Arizona ofisinden yapılan açıklamada ise eyalet kanunlarının ihlâl edildiği iddia edildi ve reddin sebebinin hukuki açıklaması talep edildi.

Seçimi kazanan Joe Biden ise, Trump'ın sonuçları kabul etmemesini bir kez daha eleştirerek "Bu tavrı ülke olarak kim olduğumza dair korkunç bir mesaj veriyor. İnanılmaz bir sorumsuzluk gösteriyor" dedi.
<< Önceki Haber Trump'ın üç eyalatte daha başvuruları reddedildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER