Trump, Ruhani'yi anında tekzip etti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin "ABD İran üzerindeki yaptırımları kaldıracak." iddiasına ABD Başkanı Donald Trump'tan cevap gecikmedi. Trump, böyle bir şey söylemediğini ifade etti.

SHABER3.COM

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) görüşme karşılığında Tahran’a uyguladığı tüm müeyyideleri kaldırmayı teklif ettiğini söyledi.

Reuters’da yer alan açıklamaya göre Ruhani, “Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, New York’da düzenlenen toplantılarda ABD ve İran arasında bir görüşmenin gerçekleşmesi konusunda ısrar etti ve ABD yaptırımları kaldıracağını söyledi.” dedi.

HANGİ YAPTIRIMLAR KALDIRILACAK?

Ruhani, “Hangi yaptırımların kaldırılacağı tartışılıyordu, ancak tüm yaptırımların kaldırılacağını açıkça belirttiler.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ise, İran’ın görüşme yapmak için kendisinden yaptırımları kaldırmasını talep ettiğini, fakat bu talebi geri çevirdiğini açıkladı. 

Trump, Twitter paylaşımında şunları kaydetti: “İran görüşme yapmak için benden onlara uyguladığımız yaptırımları kaldırmamızı istedi. Ben tabii ki 'hayır' dedim.”  
<< Önceki Haber Trump, Ruhani'yi anında tekzip etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER