'TSE ve CE damgalı okul ürünleri tercih edilmeli'

'TSE ve CE damgalı okul ürünleri tercih edilmeli'

Eğitim perakendecisi NT'den okul ürünleri ile ilgili uyarılar geldi. Kurumun kırtasiye kategorisi müdürü Süleyman Akçakoca, çocuklar için güvenli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Akçakoca, "Denetimsiz kırtasiye ürünlerinde görülebilen fitalat, azor, kanserojen ve alerjen boya maddeleri, ağır metaller çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Ailelerin okul alışverişi için sağlık ve kalite güvencesi verebilen yerleri tercih etmeleri çocuklarının sağlığı için büyük önem taşıyor. Ailelerin güvenli bir okul alışverişi için TSE ve CE damgalı ürünleri tercih etmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ailelerin güvenilir bir alışveriş yapabilmeleri için Tüm Kırtasiyeciler Derneği 'nin ( TÜKİD ) K* Lisansı projesine değinen Akçakoca şunları dile getirdi:

"Aileler okul alışverişleri için sağlıklı ve güvenilir ürünleri K* logolu kırtasiyecilerde bulabilirler. Eğitimli kırtasiye profesyonellerinin yardımıyla sağlıklı bir alışveriş yapabilmek için tüm öğrenci ve ailelere tavsiyemiz K* lisanslı kırtasiyecileri tercih etmeleridir. NT'nin de sahip olduğu K* Lisansı, perakendeci kırtasiyeci olarak faaliyet gösteren kuruluşlara bağımsız bir denetim ve gözetim firması tarafından yapılan denetimlerde işyerinin başarılı olması sonucunda TÜKİD tarafından verilmektedir."

Süleyman Akçakoca bazı kırtasiye ürünlerinde dikkat edilmesi gereken hususları ise şöyle sıraladı:
• Silgiler: Kanserojen madde içermemeli
Çantalar: Çanta ağırlığı vücut ağırlığının yüzde 10'unu geçmemeli. Ağır çantalar çocuklarda fiziksel rahatsızlıklara neden oluyor.
Oyun Hamurları: Katkı maddesi içermemeli, çabuk kurumamalı, doğal malzemelerden yapılıyor olmalı. Küçük yaştaki çocuklar ağırlıklı olarak kullandığı için çocuğun yutma yeme gibi risklere karşılık sindirim ile dışarı atmalı ve bunun çocuğa zarar vermemesi gerekiyor.
• Makaslar: Küt uçlu makaslar tercih edilmeli. Sağ el sol ele yatkın, stoplu makaslar olmalı.
• Yapıştırıcılar: Solvent içermemesi gerekiyor.
• Suluklar: Plastik olanlarında özellikle 1. Sınıf plastik kullanılmış olması gerekiyor. Burada en büyük sorun koku problemidir. Sıcaklık karşısında suya bırakacağı partiküller sağlığa zarar verebilir.

CİHAN
<< Önceki Haber 'TSE ve CE damgalı okul ürünleri tercih edilmeli' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER