TSK'dan kazandığını Mehmetçik Vakfı'na bağışladıktan sonra vefat etti


SİVAS (CİHAN)- Askeri Dikimevinin Sivas'ta bulunduğu yıllarda görev yaparak emekli olan 86 yaşındaki Mediha Ertürk, biriktirdiği 50 bin lirayı kardeşi Sabiha Özyazıcı kanalıyla Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Ertürk, bağıştan bir hafta sonra da vefat etti.

TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Bölge Temsilcisi Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği'ni ziyaretinde konuya açıklık getirdi.

Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, 86 yaşında vefat eden merhume Mediha Erkut'un Askeri Dikimevi'nde çalıştıktan sonra emekli olduğunu aktararak, şunları söyledi: "Hiç evlenmeyen Erkut'un kardeşi Sabire Özyazıcı ile birlikte ikamet etmiş. Kardeşine, 'Bütün gelirimi, Türk silahlı Kuvvetleri'nden elde ettim. Onun sayesinde hayatımı kazandım. Ben varlığımı da Mehmetçik Vakfı'na bağışlamak istiyorum.' demiş. Kardeşi ve arkadaşları da bu bağışın yapılmasına vesile olmuş. Bağışı yaptıktan bir hafta sonra Mediha Erkut vefat etmiştir. Merhume hacca gitmiş dini vecibelerini yerine getirmiş bir hanımefendidir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu bağışı yaptığı içinde kendisine sonsuz şükranlarımı bildiriyorum."

50 bin ve üzerinde vakfa bağış yapanlara altın madalya ve teşekkür belgesi verdiklerini kaydeden Vakıf Temsilcisi Yıldırım, "Kendisine bunu sunamadık ama kardeşi Sabire Özyazıcı'ya bu belgeyi takdim ettik. Bunun vatandaşlara örnek olmasını dilerken bağışçımıza da Allah'tan rahmet diliyoruz, mekânı cennet olsun." şeklinde konuştu.

YILDIRIM, ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ
Bu arada vakfın Samsun Temsilcisi Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Burada vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Yıldırım, Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Hızal ile bir süre görüştü. İbrahim Yıldırım, Sivas'ta 111 şehit ailesi ve 158 vefat ailesi olmak üzere 269 aileye yardım yapıldığından bahsederek, halen 30 gazi ve 53'te engelli Mehmetçik'e aylık bakım ve öğrenim yardımı yapıldığını aktardı.
CİHAN
<< Önceki Haber TSK'dan kazandığını Mehmetçik Vakfı'na bağışladıktan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER