TSK konvoyuna saldırı: 1 sivil görevli şehit

İdlib’de askeri konvoya bombalı saldırı düzenlendi. TSK’den yapılan açıklamaya göre saldırıda 1 sivil görevli şehit oldu, 1 asker ve 1 sivil de yaralandı.

SHABER3.COM

TSK’ye ait askeri konvoyun Halep’in güneyine doğru yeniden yola çıktığı sırada patlama meydana geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri konvoy, Halep’in güneyine doğru yola çıktı. Ancak konvoy, Atarib’den geçtiği sırada patlama meydana geldi. TSK tarafından yapılan açıklamada İdlib’in kuzeyinde konvoyun saldırıya uğradığı ve 1 sivil personelin hayatını kaybettiği açıklandı.

Suriye hükümetine muhalif Thiqa haber ajansı, patlamaya bombalı araç saldırısının neden olduğunu duyurdu. ANF’nin iddiasına göre ise bu saldırı, YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından gerçekleştirildi. 

TSK’DEN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

TSK, tarafından yapılan yazılı açıklamada İdlib’de askeri konvoya bombalı araçla saldırı düzenlediği belirtilerek saldırıda bir sivil personelin hayatını kaybettiği bir asker ve bir sivil personelin yaralandığı açıklandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hayatını kaybeden personelin DSİ çalışanı Yasin Tanboğa olduğunu belirtti.

TSK’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, 30 Ocak 2018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoyumuza, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araç ile yapılan saldırı sonucu konvoyda görevli bir kahraman sivil görevli personelimiz şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmıştır.

Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”
<< Önceki Haber TSK konvoyuna saldırı: 1 sivil görevli şehit Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER