TSK: Şırnak ve Diyarbakır'da 18 terörist etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak ve Cizre'de 11, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 bölücü terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Şırnak ve Cizre'de devam eden operasyonlarda 11 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandığı belirtildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 540 olduğu kaydedildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda ise yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği, ilçedeki operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 161 olduğu belirtildi. Ayrıca Bingöl, Hakkari ve Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 20 şahıs yakalandı. Diyarbakır'da bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı,

Öte yandan Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Türkiye Suriye sınırını yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu altı şahıs yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber TSK: Şırnak ve Diyarbakır'da 18 terörist etkisiz hale... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER