TSK: Sur'da 6 terörist etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarla ilgili internet sitesinden bilgilendirmede bulundu.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Şırnak Cizre'de icra edilen ayrıntılı arama faaliyetlerinde; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, beş av tüfeği, 60 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, sekiz tabanca fişeği, iki av tüfeği fişeği, üç Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir tabanca şarjörü, bir av tüfeği fişekliği, üç adet dürbün, bir silah dürbünü, bir el telsizi, dört dizüstü bilgisayar, bir cep telefonu, muhtelif tıbbi malzeme, 2850 TL, 220 Euro, 447 Dolar para ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca 31 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 202 oldu. Ayrıca iki el bombası ele geçirildi, iki adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ağrı Taşlıçay'da yedi ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; iki av tüfeği ve 29 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Ayrıca "bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık suçundan" yedi iş birlikçi şahıs yakalandı.

Şanlıurfa Suruç'ta Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bölücü terör örgütü / PYD mensubu iki terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa Akçakale'de yapılan aramada 50 kilo C-4 plastik patlayıcı madde ele geçirildi.

Mardin Nusaybin'de yapılan aramada bir el yapımı patlayıcı imha edildi."


CİHAN
<< Önceki Haber TSK: Sur'da 6 terörist etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER