TSK: Sınırda hava aracı düşürüldü

Türkiye hava sahası içerisinde milliyeti henüz belirlenemeyen bir hava aracı düşürüldü.

TSK: Sınırda hava aracı düşürüldü


TSK yaptığı açıklamada şöyle denildi;
Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İHA düşürüldü! Bölgeden ilk görüntüler | Samanyolu Haber
İHA PARÇALARI İNCELENİYOR

Kilis'te, savaş uçaklarının 3 kez uyarıda bulunduktan sonra ateş açarak düşürdüğü hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) parçaları, askerler tarafından toplandı ve askeri helikopter ile incelenmek üzere Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na götürüldü. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan jandarma, incelemesini sürdürüyor.

RUSYA AÇIKLAMA YAPTI

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik operasyon yapan Rusya hava kuvvetlerine ait tüm uçakların görevlerini tamamladıktan sonra üslerine döndüğünü açıkladı.

Türkiye'nin Suriye sınırında kimliği belirlenemeyen insansız hava aracını (İHA) vurduğu yönündeki açıklamaları ile ilgili konuşan Konaşenkov, "Bölgede görev yapan tüm uçaklarımız Hmeymim'de bulunan hava üssüne döndü." dedi.

Rus askeri yetkili, "Rusya'ya ait insansız hava araçları da Suriye bölgesinde durumu gözlemliyor. Onlar belirlenen takvimde görevlerini yerine getiriyor." bilgisini verdi.



NUMAN KURTULMUŞ: ANGAJMAN KURALLARI...


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Suriye sınırında hava aracının düşürülmesiyle ilgili, "Değerli arkadaşlar bizim de konuyla ilgili bildiğimiz kamuoyuyla paylaşıldığı kadardır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin biliyorsunuz Türkiye'nin sınırlarıyla ilgili angajman kuralları var. Bu kurallar ihlal edildiğinde, o kuralları ihlal edenler önce uyarılır, arkasından bu uyarılara uyulmadığı takdirde yani sınır terk edilmediği takdirde angajman kurallarının gereği yerine getirilir. Elimizdeki bilgi milliyeti bilinmeyen bir hava aracının bu anlamda angajman kuralları gereği düşürüldüğüdür. Önümüzdeki dakikalarda, önümüzdeki saatlerde Türk Silahlı Kuvvetleri mesele aydınlandıkça gerekli açıklamayı yapacaktır" diye konuştu.


DIŞİŞLERİ BAKANI: KİME AİT OLDUĞU HENÜZ BELİRLENEMEDİ


Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, "İnsansız hava aracı sınırın 3 kilometre içerisinde vuruldu. Kime ait olduğu henüz belirlenmedi. Kime ait olduğunu belirleyince açıklayacağız" dedi.

Sinirlioğlu gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda ayrıca şunları söyledi:

(Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesi) Ruslar birkaç kez özür dilediler, istemeden olduğunu söylediler. Bir daha olmaması için tedbirler aldıklarını söylediler. Bir çalışma grubu kurulmadı aramızda"

"(AB'nin Türkiye'ye 3 milyar avro yardım teklifi iddiası) Suriyeli mülteciler için verilecek olan miktar Türkiye'ye ihdas edilen fonlardan olmayacak. Daha önce önerdikleri gibi önemsiz bir miktarda olmayacak. AB'nin taşın altına elimizi koyduk diyebileceği bir rakam olacak."   


ABD'li yetkili: Türkiye'nin vurduğu İHA, Rusya'nın olabilir


İsminin açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düşürdüğünü açıkladığı İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) Rusya'ya ait olduğundan şüphelendiklerini söyledi. TSK, Kilis'in merkeze bağlı Deliosman Köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasında 'hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen İHA'nın 3 kez uyarıldıktan sonra angajman kuralları gereği ateş açılarak düşürüldüğünü bildirmişti.


<< Önceki Haber TSK: Sınırda hava aracı düşürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER