TSK'ya tasfiye dalgası mı planlanıyor?

MİT TIR’ları soruşturması kapsamında tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun Avukatı Vural Ergül, söz konusu soruşturmanın ‘FETÖ’ bahanesiyle iktidar tarafından TSK’ya kurulan bir kumpas olduğunu öne sürdü.

TSK'ya tasfiye dalgası mı planlanıyor?

TSK içerisinde “FETÖ Temizliği” tarzındaki yalan haberlerin başta TSK’ya saygısızlık ve hakaret içerdiğini aktaran Avukat Vural Ergül, “Söz konusu TIR’ların taşıdığı silah ve cephane yükünün MİT’e ait olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, AKP hükümeti tıpkı Ergenekon, Balyoz ve diğer kumpas davalarında olduğu gibi bu kez de Jandarma Komutanlığı’ndan şikâyetçi oldu. Bunun üzerine adliye koridorlarında; ‘AKP hükümetini yıkarak darbe yapılmak istenildiği’ iddiasıyla yine yeniden ‘darbe soruşturması’ başlatıldı” ifadelerini kullandı.

250’ye yakın subay hayali örgüte dönüştürüldü

TSK içerisinde bir paralel yapılanma varsa bu yönde yapılacak soruşturma ve tasfiyedeki tek merciinin TSK olduğunu vurgulayan Vural, “MİT ve İçişleri Bakanlığı içerisinde yer alan bir kısım bürokratın verdiği yanlı ve kasıtlı bilgiler sonrasında, soruşturma bir cadı avı ve intikam operasyonundan daha ileriye taşındı.  250’ye yakın jandarma üstsubayı ile yine bir hayali örgüte dönüştürülerek bu kez de Jandarma Genel Komutanlığı, bir kumpasın hedefi haline geldi.”

<< Önceki Haber TSK'ya tasfiye dalgası mı planlanıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER