Tunceli'de 10 kişi gözaltına alındı


Tunceli merkezli ve üç ili kapsayan eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ve şarjörü, 11 adet cep telefonu (2'si sim kartsız), 4 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet tablet, 11 adet örgütsel doküman, 39 adet CD/DVD, 1 adet flash bellek,1 adet hafıza kartı, 1 adet güvenlik kamera sistemi ve kayıt cihazı ele geçirildi.

Konu ile ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı unsurlar tarafından Tunceli, Elazığ ve İzmir illerinde terör örgütünün şehir yapılanmalarına karşı yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde 18 Şubat 2016 tarihinde Tunceli Ovacık ilçesinde 7, Elazığ il merkezinde 2, İzmir Menemen ilçesinde 1 şahıs olmak üzere toplamda 10 şahıs yakalanmıştır.

Şahıslar 'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan gözaltına alınarak, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından tahkikata başlanmıştır. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından 10 şahıs hakkında adli tahkikat devam etmektedir. İlimizde bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla terör örgütünün şehir yapılanmasına karşı teröristle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber Tunceli'de 10 kişi gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER