Tunceli'de 195 köye ulaşım sağlanamıyor, karla mücadele sürüyor


Tunceli'de günlerdir yağan kar nedeniyle ilde 195 köye ulaşım sağlanamıyor. Yoğun kar ve tipi nedeniyle anayollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kentte yüksek yerlerde yollar tamamen buz tutmuş durumda. Kapanan köy yollarının açılması için Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kar yağışının ardından kapanan köy yollarının ulaşıma açılması amacıyla Pertek ilçesine bağlı Dere Nahiyesi bölgesinde kar temizleme çalışmalarını sürdüren ekipleri yerinde inceledi. Yıldırım, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Tunceli ilimiz kar alan diğer illerden farklı. Çetin bir coğrafyada karla mücadele veriyoruz. Tunceli İl Özel İdaresi olarak toplam 8 ekip, 1 merkez ve 7 ilçede karla mücadele ekiplerimizi oluşturduk. Yaklaşık 120 kişilik ekiple karla mücadele ediyoruz. Şu anda 2000 rakımlı bir tepede karla mücadele ediyoruz." dedi.

"365 KÖY VE 1099 MEZRADA KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ"

Yıldırım, öncelikli olarak grup köy yolarını ve 112 ile AFAD'dan gelen talepler doğrultusunda çalışmaları yürüttüklerini belirterek,
"Öncelikli grup köy yollarımızı, akabinde taşımacılık yapan köylerimizi, sonrasında 112 ve AFAD'dan gelen talepler doğrultusunda yolları açıyoruz. 3 bin 330 kilometrede bu mücadeleyi yürütüyoruz. Yaklaşık 365 köy ve bin 99 mezrada kar temizleme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." diye konuştu.

Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kendilerine gelen asılsız ihbarların hem gerçekten zor durumda olan vatandaşları hem de kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Yıldırım, şöyle dedi: "Karla mücadelede bizi engelleyen unsurların başında asılsız ihbarlar gelmektedir. Asılsız ihbarlar çalışma programımızı bozup, diğer mağdur insanları zor durumda bırakıyor. Vatandaşlardan ricamız, gerçekten hasta olanlar ihbarda bulunsun. Aksi takdirde asıl hasta olanlar bu durumdan mağduriyet yaşıyorlar."

Tunceli'de kar yağışının yanı sıra tipi ve buzlanma da oldukça etkili. Bu yüzden ulaşım anayollarda güçlükle sağlanıyor. Dondurucu soğuklar nedeniyle Pülümür ilçesi yolunda bulunan Ağlayan Kayalar Şelalesi de tamamen dondu. Donan şelale adete görsel bir şölen oluşturdu.



CİHAN
<< Önceki Haber Tunceli'de 195 köye ulaşım sağlanamıyor, karla mücadele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER