Tunceli'de protesto yürüyüşü


DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Dersim Bileşenleri, bölgede yaşanan çatışmalı sürecin sona ermesi ve antidemokratik uygulamaların bir an önce sona ermesi için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Dersim bileşenleri, bölgede yaşanan çatışmalı sürecin sona ermesi ve antidemokratik uygulamaların bir an önce sona ermesi için Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek Cumhuriyet Caddesi'ne yürüdü. 'Savaşa karşı barışı savunacağız' yazılı pankartın açıldığı yürüyüşte, Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, kentteki çeşitli kurum yöneticileri ve yüzlerce kişi katıldı.
Cumhuriyet Caddesi'nde son bulan yürüyüşün ardından basın açıklamasında bulunan KESK Dersim dönem sözcüsü Mazlum Doğan, eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kamu hizmetleri savaş düzenine göre yeniden dizayn edildiğini ifade ederek, "Tarihi eserlerin dahi tahrip edildiği bu süreçte, ardı ardına yapılan operasyonlarla elektriksiz, susuz kalan, açlık tehlikesiyle burun buruna gelen, evleri kurşunlanan, bombalanan insanlarımızı çok daha büyük tehlikeler beklemektedir." dedi.

Siyasi iktidarın, Türkiye'nin saygın emek ve meslek örgütlerinin tüm bu endişelerine, taleplerine ve çözüm önerilerine gözünü kulağını kapattığını belirten Doğan, tüm dünya halklarının bugün barbarlık tehdidi altında olduğunu söyledi. Doğan, şöyle devam etti: "Emperyalist çıkarlar doğrultusunda etnik-mezhepsel temelde bölünen ve birbirine düşürülen, yerlerinden yurtlarından edilen, yoksullaştırılan halkların oluşturduğu Ortadoğu coğrafyasında yaşananlar bugün artık tüm dünyayı etkiler hale gelmiştir. IŞİD ve benzeri cihatçı örgütleri besleyen politikaların bedelini tüm insanlık ödemektedir. Ege Denizi'nde can veren Aylan bebeklerden, Lübnan'da, Nijerya'da, Kobane'de, Reyhanlı'da, Suruç'ta, Şengal'de, Lazkiye'de, Ankara'da, Paris'te katledilen yüzlerce insanın vebali bu insanlıktan çıkmış, vahşi politikaları uygulayan egemenlerin boynundadır."

"Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz. Sendikalar olarak, meslek örgütleri olarak, demokratik kitle örgütleri olarak biz barışın tarafındayız." diyen Doğan, "Eğer iktidarın demokrasiye tahammülü var ise muhalefeti sindirmekten vazgeçmelidir. Oysa çözümün ne olduğunu herkes biliyor. Çözüm, evrensel bir hak olan insan haklarının tanınması, temel sorunlarda demokratik çözüm için acil adımlar atılmasıdır. Çözüm, herkesin diline, kültürüne, doğasına özgürce sahip olmasıdır. Bunun bir lütuf değil bir ülkenin zenginliğinin açığa çıkması olduğunun herkesçe anlaşılmasıdır çözüm. Kısaca çözüm, Türkiye'nin gerçek bir demokrasiye kavuşmasıdır." şeklinde konuştu.

Öte yandan Hozat ve Ovacık ilçelerinde de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Hozat Bileşenleri çağrısı doğrultusunda yürüyüş ve basın açıklamaları yapıldı.Tuncelide-protesto-yuruyusu-1975082.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Tunceli'de protesto yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER