Turgut Özal Üniversitesi UNESCO'nun IAU birliğine kabul edildi


Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) UNESCO'ya bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Üniversiteler Derneği'ne (International Association of Universities-IAU) kabul edildi.

120 ülkeden 616 üyesi bulunan kuruluşun en önemli özelliği üniversitelerin BM, OECD, WB, EU, ASEAN, AU gibi kurumlarda savunuculuğunu ve tanıtımını yaparak farkındalık oluşturuyor. 1950 yılından itibaren faaliyet gösteren kuruluş dünyadaki tek küresel yükseköğretim birliği olma özelliğini taşıyor.

Kalite Güvencesi Daire Başkanı İlyas Ülgür, Uluslararası Üniversiteler Derneği'nin uluslararası önemine dikkat çekti. "Kurum Yükseköğretim kurumlarının menfaatlerini savunuculuğunu ve promosyonunu hükümetlere ve BM, OECD, WB, EU, ASEAN, AU gibi kurumlara yaparak sizin adınıza farkındalık oluşturuyor." diyen Ülgür, birliğin uluslararası konferanslar düzenlediğini ve üniversitelerle ilgili veri tabanları oluşturduğunu anlattı.

ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİNE TEŞVİK EDİYOR

İlyas Ülgür birliğin üniversiteleri bir araya getirerek ortak ilgi alanları üzerinde görüşlerini yansıtmalarını ve eylem yapmalarını, yükseköğretimde aktif olan uluslararası, bölgesel ve ulusal kurumlarla işbirliği yaparak ortak faaliyet yürütmelerini sağladığına vurgu yaptı. Ülgür ayrıca, kuruluşun yükseköğretimdeki eğilimleri karşılaştırmalı olarak uluslararası açıdan analiz ettiğini ve üyelerini bilgilendirdiğini aktardı.

1950 yılından itibaren faaliyet gösteren birlik dünyadaki tek küresel eğitim derneği olma hüvviyetini taşıyor. Yıllık faaliyetleri arasında, genel ve küresel konferanslar, eğitim, seminer ve çalıştaylar düzenleyen dernek, yayın olarak, Yüksek Öğretim Politikası dergisi, IAU Horizons dergisi ve aylık e-bültenleri düzenli olarak çıkartıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Turgut Özal Üniversitesi UNESCO'nun IAU birliğine kabul edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER