Turhan Bozkurt: Halının altına itilen süprüntüler milletin omuzlarına 75 milyar dolarlık yük bıraktı.

Turhan Bozkurt: Halının altına itilen süprüntüler milletin omuzlarına 75 milyar dolarlık yük bıraktı.

2001 krizinin yegane müsebbibi tanksız tüfeksiz 28 Şubat darbesinin aktörleridir. Krizin sebepleri olarak gösterilen yüksek enflasyon, yüksek faiz ve işsizlik gibi göstergeler yolsuzluk ekonomisinin neticesidir.

Zira askerlerin yönetim kurullarına atanması ile başlayan bankaların içini boşaltma teşebbüsü, sivil bürokrasideki uzantılarının hortumlamayı örtbas eden raporları ile organize hırsızlık bir nev’i devlet zırhına bürünmüştü. Halının altına itilen süprüntüler de milletin omuzlarına 75 milyar dolar ağırlığında yük bıraktı.

28 Şubat mağduru AKP’nin 2002’de iktidara geldiğinde ilk işi yolsuzluk dosyasını açmak oldu. TBMM’de Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyon teferruatlı çalıştı. Binlerce sayfalık evrak tetkik edildi. İşte o komisyonun hazırladığı raporda kamu bankalarının 28 Şubatçılar tarafından nasıl zarara uğratıldığı, bu zararların bizzat Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin sihirli dokunuşları ile sıfırlandığı satır satır anlatılıyor. Her ne hikmetse 3 Şubat 2015’te Bank Asya’da imtiyazlı ortakların yönetim kuruluna üye seçme hakkını gasp eden BDDK Başkan Vekili Mutalip Ünal’a kadar uzanıyor aklama raporları.

(...)

<< Önceki Haber Turhan Bozkurt: Halının altına itilen süprüntüler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER