Turist sıkıntısı, kültür, sanat ve festival etkinlikleriyle giderilecek

Turist sıkıntısı, kültür, sanat ve festival etkinlikleriyle giderilecek

Antalya Manavgat Belediyesi, ağustos ve eylül aylarında düzenleyeceği festival ve yağlı güreş organizasyonuyla turizm şehrine 200 binin üzerinde yerli ve yabancı turist çekmeyi hedefliyor.

Rus turist azlığı, 250 bin yatak kapasiteli Manavgat destinayonunda turizmi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4,5 milyonunu ağırlayan Manavgat, 20 yıl sonra ilk defa aktif turizm sezonuna yüzde 14'lük düşüşle girdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede başat sektörün turizm olduğunu söyledi. İlçede 25 bin esnafın geçimini turizmden sağladığını belirten Sözen, Manavgat'a yıllık 4,5 milyon turistin tatil yapmasından ülke ekonomisine 5 milyar dolar döviz girdisi sağladığını kaydetti.

Manavgat esnafının bu sene en zor turizm sezonlarından birini yaşadığını belirten Sözen, 23-26 Temmuz'da yaptıkları 6. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali, 14-16 Ağustos'ta yapacakları 20. Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat Turizm ve Gençlik Festivali, 10-17 Eylül tarihlerinde yapacakları 15. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali ve 20 Eylül'de yapacakları Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşi'yle 200 bin yerli ve yabancı turisti bölgeye çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Manavgat destinasyonunda temmuz ayında bir önceki yıla göre yaşanan yüzde 14'lük turist kaybının ağustos ayında da yaşanacağını aktaran Sözen, "Festival etkinlikleriyle bölgemizde ağustos ve eylül aylarında 200 bin kişiyi bölgemize çekmeyi hedefliyoruz. Kültür ve sanat etkinlikleriyle tatile gelen turistlerin otelden çıkarak kent insanıyla buluşmasını istiyoruz. Manavgat'ta 25 bin esnaf turizmden geçimini sağlıyor. Yüzde 14'lük turist düşüklüğü en fazla esnafı olumsuz etkiledi. Festival, kültür, sanat, spor ve turizm etkinlikleriyle Manavgat'ta canlılık oluşturmak istiyoruz. Yapacağımız etkinliklerle esnafımıza destek olmak istiyoruz. Sezonu en düşük hasarla atlatmak istiyoruz." diye konuştu.

Turist-sikintisi-kultur-sanat-ve-festival-etkinlikleriyle-giderilecek-1821835.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Turist sıkıntısı, kültür, sanat ve festival etkinlikleriyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER