Turizmciler, patlama yerine karanfil bıraktı


Turist Rehberler Birliği ve İstanbul Rehberler Odası üyeleri, Sultanahmet'te patlamanın yaşandığı alana karanfiller bıraktı. Turizmciler, saldırının olduğu saatte saygı duruşunda bulundu. Yapılan açıklamada, "Rehberlerimiz turizm faaliyetleri içerisinde gizli kahramanlardır. Yaşanan bu olay gerçek rehberliğin önemini bir kere daha ortaya çıkarmıştır." denildi.

Sultanahmet'te 10 turistin yaşamını yitirdiği terör saldırısına yönelik tepkiler sürüyor. Bugün de çok sayıda vatandaş ve turist olay yerine gelerek hayatını kaybedenleri andı. Turist Rehberler Birliği ve İstanbul Rehberler Odası üyeleri de saldırıya tepki gösterdi. Olay yerine karanfil bırakan turizmciler, patlamanın yaşandığı saatte saygı duruşunda bulundu.

Turizmciler adına açıklama yapan Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apali, olaydan dolayı turizm camiası olarak üzgün olduklarını söyledi. Apali, "İki gün önce burada bir can pazarı yaşandı. Biz sadece rehberler değil, bütün turizm camiası ve Türk Halkı olarak üzgünüz. Bu üzüntümüzü bütün dünya ile uygar bir şekilde paylaşabilmek adına buraya geldik. Bütün rehber arkadaşlarımızın burada olması ve bu güzel tabloyu bütün dünyaya mesaj olarak geçmesi, Türk turist rehberlerinin ülkelerine ne kadar bağlı olduğunun ve ülkelerinde yaşanan terör olaylarına ne kadar hassas olduğunun göstergesi olacaktır. Umarız bundan sonra bu tür olaylar yaşanmaz. Rehberlerimiz turizm faaliyetleri içerisinde gizli kahramanlardır. Yaşanan bu olay gerçek rehberliğin önemini bir kere daha ortaya çıkarmıştır. Tekrar bütün camiamızın başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Turizm sektöründe çalışan rehberlerin tecrübeli olması gerektiğine dikkat çeken İstanbul Rehberler Odası Başkanı Hakan Eğinlioğlu ise "Her ölüm erken, her yitik cismimizden kopan parçadır. Zaman bunları tamir etmekte zorlanır. Çünkü geride mutlaka iz kalır. Bizans çağından bu yana böyle bir vahşete nadiren şahit olan ve tarihin en eski imparatorlukların kurulduğu bu topraklarda gerçekleşen bu lanetli olay nedeniyle üzüntümüz sınırsızdır. Böylesi bir olay barış ortamını yok etmek hedefini güden karanlık eller tarafından dünyanın her ülkesinde tekrar denenebilir. Bu nedenle dikkatli olmak zorundayız. Rehber arkadaşımız refleksi, davranışı, mesleğe özgü yüksek algısı sayesinde hayatını kaybedenlerin sayısının daha fazla olmasını engelledi. Bu nedenle gelen misafir gruplarının sahte rehberlere değil, yetişmiş, belgeli profesyonel rehberlere emanet edilmesinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır." şeklinde konuştu
CİHAN
<< Önceki Haber Turizmciler, patlama yerine karanfil bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER