'Türk askeri Abadi’den izin alarak Irak’a girdi'

Musul eski Sünni Valisi Başkanı Esil Nuceyfi, Türk askerlerin Irak’a gelişinin daha önce Irak Başbakanı Hayder Abadi ile yapılan bir anlaşmaya göre yapıldığını söyledi.

'Türk askeri Abadi’den izin alarak Irak’a girdi'

Türk askerlerinin gelişinin, Irak güçlerine eğitim vermek amacını taşıdığına dikkat çeken Nuceyfi, daha önce Hayder Abadi’den bizzat izin alındığını ifade etti. Yerel Kürt basınına (Rudaw) konuşan Nuceyfi, Musul şehrinin IŞİD’ten geri alınması için yapılan mücadelede, Türk askerinin bölgeye gelmesinden rahatsızlık duymadıklarını belirtti. Nuceyfi şunları söyledi: "Musul’un IŞİD’ten geri alınması için Sünni güçlerin katılmasını destekliyoruz. IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyon çerçevesinde, Türkiye veya Arap ülkelerinin katılımında bir sakınca görmüyoruz. Ancak İran’a tabi olan bütün güçler ve grupların Musul’a yaklaşmasını istemiyoruz."

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin önceki günlerde, körfez ülkelerine düzenlediği ziyarete değinen Nuceyfi, "Yeni yılın başlangıcından itibaren bölgede büyük değişiklikler meydana gelecek. Değişiklikler sadece Musul’un kurtarılması ile ilgili olmayacak. Barzani’nin Körfez Arap ülkeleri ile görüşmesi, bölgenin geleceği ile ilgiliydi. Elbette Barzani bölgenin geleceğinde daha aktif bir rol alacak." dedi. 

Musul operasyonu ile ilgili net tarih veremeyeceğini söyleyen Nuceyfi, ancak operasyonun gelecek bahardan önce olabileceğini sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber 'Türk askeri Abadi’den izin alarak Irak’a girdi' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER