Türk çocuk, oyun konsoluna bomba yapımıyla ilgili doküman indirmiş

Türk çocuk, oyun konsoluna bomba yapımıyla ilgili doküman indirmiş

Avusturya'da Suriye'deki terör gruplarına katılmaya hazırlandığı ve bomba yapımı için internetten bilgi indirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Türk çocuğun yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya çıkan Mertkan G. (15), yüzünü dosya kağıdı ile gazetecilerden gizledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Avukat Rudolf Mayet, "Müvekkilim babasız büyüdü. Öğrenme güçlüğü çekenlerin gittiği bir okula devam etti. Kendi yaşındaki birçok çocuk gibi kabul edilme arzusu taşıyor ve bu yüzden de propagandaya kandı." dedi.

Avukat, müvekkilinin söz konusu planları yaparken sahip olduğu görüşlerinin değiştiğini ifade etti.

Aşağı Avusturya Eyaleti'nde Mertkan, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Çocuğun, bomba yapımı ile ilgili dokümanları Playstation adlı oyun konsoluna indirdiği iddia ediliyor. Hedefin ise Viyana Tren İstasyonu'na saldırı düzenlemek olduğu belirtiliyor.

İddianameye göre 8 yıl önce Avusturya'ya göç eden Mertkan, IŞİD propagandasından etkilenerek Suriye'ye gitmeye karar verdi. Fakat Avusturya'yı terk etmeden önce geçtiğimiz yıl Viyana'da saldırı düzenlemeyi planladı. Bomba imal etmek için dokümanlar indirdi ve gerekli malzemeleri temin etmek için de girişimde bulundu.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında gözaltına alınan Mertkan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, fakat tahliye şartlarını ihlal edince Ocak ayında tutuklanmıştı.

Avusturya'dan şu ana kadar 200 kişinin IŞİD'e katılmak için Suriye ve Irak'a gittiği; bunlardan 70'nin geri döndüğü belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Türk çocuk, oyun konsoluna bomba yapımıyla ilgili doküman... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER