Türk işadamı Afrika'ya yardım konteyneri gönderiyor


Fransa'nın Strasbourg şehrinde faaliyet gösteren Pro-Inter alışveriş merkezlerinin ortaklarından Süleyman Asan Afrika'ya yardım konteyneri gönderiyor.

Selman Asan birkaç ay önce Afrika'ya yaptığı gezinin ardından yardım gönderme kararı aldığını söyledi. Afrika gezisi sırasında gördükleri karşıda "mutlaka buralara elimizden gelen yardımı yapılmalıyız" düşüncesinin oluştuğunu söyleyen Asan, döner dönmez bu düşüncesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.. Yakın çevresine de yardım yapma fikri açtığını söyleyen Asan, projenin yakın çevresi tarafından da kabul gördüğünü ve Afrika'ya yardım yapmak isteyenlerin yardım konteynerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Asan'ın projesi yürümeye başladıktan sonra Almanya'da, malzemelerini yenileyen bir hastane 9 tane donanımlı hasta yatağı verebileceğini söyledi. Bu vesile ile gıda, sağlık malzemesi, ev eşyaları, çocuk, bebek, kadın, erkek kıyafetleri, mutfak eşyaları, oyuncak gibi tonlarca malzeme Afrika'ya yola çıkmak üzere hazırlandı. Kendisinin de yardımları ulaştırmak için tekrar Afrika'ya gidebileceğini söyledi.

Asan "Ailecek 17 kişilik bir grupla Senegal'e gittik. Afrika'yı ve oradaki insanları tanıma fırsatı bulduk. Yanımızda Afrikalı çok çalışanımız vardı ama onları Afrika'ya gidince anladım. Tabi bunlar oradaki hizmet okulları sayesinde oldu. Orada Afrikalılarla Hizmet Hareketi içi içe girmiş ve birbirlerinden memnunlar. Orayı gören insanlar mutlaka bir şeyler yapmak ister. Biz de orada tanıştıklarımız aracılığı ile böyle bir projeye girdik ve ileri de devam ettirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Türk işadamı Afrika'ya yardım konteyneri gönderiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER