TSK'dan Kuzey Irak'taki PKK kamplarına operasyon

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden 22.30'da kalkan TSK'ya ait 9 adet F-16 uçağı PKK'nın Kuzey Irak'taki 5 ayrı noktasına operasyon düzenledi.

TSK'dan Kuzey Irak'taki PKK kamplarına operasyon

Dışişleri Bakanlığı’nın ‘her üs kullanılacak’ açıklamasının ardından dün gece Türk jetleri IŞİD ve PKK hedeflerini vurdu. 20’den fazla savaş uçağı Diyarbakır’dan havalandı. Türk jetleri Suriye’deki IŞİD ve Kuzey Irak’taki PKK kamplarını vurdu.

Diyarbakır Askeri Havalanı'ndan kalkan savaş uçaklarının saat 22.55 sularında Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombaladığı belirtildi. Bombalanan alanlar arasında Zap, Gare, Haftanin, Metina ve Avaşin alanlarının olduğu öğrenildi.

PKK kampları obüs atışlarıyla vuruldu

IRAK'taki PKK kampları, F-16 savaş uçaklarının yanı sıra, sabaha karşı Hakkari sınırındaki birliklerden obüs ve havan atışlarıyla da vuruldu. Diyarbakır'dan kalkan F-16'ların Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerini bombalamasının ardından bölgedeki birliklerden de, aynı noktalara yoğun obüs ve havan topu atışları yapıldı. Çukurca İlçesi'nin Işıklı ve Derecik Beldesi sınır taburlarından, 02.30-03.30 saatleri arasında Irak'taki PKK'nın Zap ve Kanireş kampları obüs ve havan atışlarıyla vuruldu. Top atışları Çukurca İlçe merkezinden de duyuldu.

BAŞBAKANLIK VURULAN YERLERİ AÇIKLADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan 'Özel Güvenlik Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, operasyonların ayrım yapılmaksızın devam edeceği vurgulandı. Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütü ile Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedeflerin etkili olarak yok edildiği belirtilen açıklamada, "İcra edilen hava harekâtında Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur." denildi.

2011'DEN BU YANA İLK OPERASYON
TSK 2011 yılından bu yana ilk kez PKK'ya yönelik Kuzey Irak'ta hava operasyonu gerçekleştirildi.

Müdahalenin gerekmesi durumunda, Kara Kuvvetleri'nin de teyakkuz halinde olduğu kaydedildi. Operasyon Genelkurmay Harekat Merkezi'nden yönetiliyor. 

ÜÇ TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON
Başbakanlık'tan yapulan açılamada "Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini, güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürülmektedir." dendildi.

Diyarbakır'da F-16'lara ateş açıldı

Diyarbakır'da, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8'inci Ana Jet Üssünden kalkan savaş uçaklarına kimliği belirsiz kişiler tarafından havaalanında ateş açıldı. Uçaklara ateş açıldığı iddiası üzerine asker ve polisler zırhlı araçlarla ateş açılan alanda devriye görevi yaptı. Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’da akşam saatlerinde 8’inci Ana Jet Üssünden kalkan F-16’lar uçuşları sırasında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahla ateş edildi.

Durumun anlaşılması üzerine pisti gören Yeniköy Mezarlığı mevkiinde polis ekipleri devriye atarak kontrol sağladı. Pistin bulunduğu alanda ise askeri zırhlı araçlar devriye görevi yürüterek güvenlik sağladı. F-16’lar uçuşlarının ardından tekrar pistlerine dönerek hangarlara girdiği görüldü.


<< Önceki Haber TSK'dan Kuzey Irak'taki PKK kamplarına operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER