Türk yardım vakfından engellilere iPad kampanyası

Australian Relief Organisation Türk yardım kuruluşu, Sydney'de 'eğitim amaçlı' yardımda bulundu.

Türk yardım vakfından engellilere iPad kampanyası

Australian Relief Organisation (ARO) isimli Türk yardım kuruluşu, Sydney kentinde engelli çocuklara eğitim veren Wangee Park adlı okula 'eğitim amaçlı' yardımda bulundu. ARO gönüllüleri, satın aldıkları iPad'leri okula yaptıkları bir ziyaretle engelli öğrencilere bizzat verdi.

Sydney'deki Wangee Park isimli okulda, zihinsel ve fiziksel engelli 35 öğrencinin bakımı ve eğitimi yapılıyor. Avustralya’daki Türk okulu Amity Koleji öğrencileri ve gönüllüleri, kendilerini ifade etmekte büyük sıkıntı çeken engelli çocuklar için iPad satın aldı. Empower the Non Verbal (Konuşamayanlara güç verin) isimli kampanya kapsamında ARO gönüllüleri, yardım malzemelerini ve iPad'leri engelli çocukların eğitiminde kullanılmak üzere Wangee Park Engelliler Okulu yetkililerine teslim etti.

ARO gönüllülerinin okula yaptığı ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Okul Müdürü Anthony Bulmer, "Bağışı yapan Amity Koleji öğrenci ve idarecileriyle siz gönüllülere çok teşekkür ediyoruz. Bu iPad'lerle engelli çocuklarımızın kendi kapasitelerini en iyi şekilde kullanabilmelerine yardımcı olacağız." dedi.

Türk yardım kuruluşu ARO'nun Genel Koordinatörü Cihan Tümen, "Okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından çok sıcak bir şekilde ağırlandık. Kampanyamızın ana sponsoru olan Amity Koleji öğrencileri de bu ziyarette bizi yalnız bırakmadılar. Engelli çocuklarımıza eğitim veren bu öğretmenler özveri isteyen çok önemli bir hizmeti yerine getiriyorlar. Biz de ARO olarak onlara destek olabildiğimiz için çok memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, ARO gönüllüleri, yanlarında getirdikleri hediye paketlerini öğrencilere verdi. Okul müdürü Bulmer ise engelli öğrencilerin elleriyle yaptıkları bir resmi vakfın gönüllülerine hediye etti.

Üyelerinin tamamı gönüllülerden oluşan Türk yardım kuruluşu ARO, Avustralya’da özellikle Kurban Bayramı ve Ramazan ayında dünya çapında düzenlediği yardım kampanyalarıyla tanınıyor.

CHA
<< Önceki Haber Türk yardım vakfından engellilere iPad kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER