Türkiye 3. Klasman Dünya Buz Hokeyi Şampiyonu oldu


Türkiye, Güney Afrika, Lüksemburg, Hong Kong, Bosna Hersek ve Gürcistan'ın katıldığı Dünya Şampiyona'sında, 15 puanla şampiyon oldu.

Bu yıl İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde gerçekleştirilen IIHF Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda Türkiye final maçında Güney Afrika ile karşı karşıya geldi ve maçtan 7 - 2 galip gelerek namağlup şampiyon oldu. Bu sonuçla Milliler, dünya Klasmanında bir üst tur olan II. Division'a yükseldi.

Maçın ardından konuşan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, çok mutlu olduklarını söyledi. Akay, "Eylül ayından beri çok yoğun çalıştık. Gerek sporcular gerekse de bizler kenetlendik ve hedefe ulaştık. Bu şampiyonluk tüm Türkiye'ye tüm sporseverlere tüm halkımıza armağan olsun." diye konuştu.

Takım kaptanı Emrah Özmen ise yaptığı açıklamada, "Aslında turnuvada bu yıl güçlü olduğumuz belliydi. En önemli maçları farklı alacağımızı bilemiyorduk. İyi bir ekibimiz var ve bu sayede altın madalyayı aldık." dedi.

Öte yandan milli oyunculardan Yavuz Karakoç kız arkadaşına şampiyonluk kupasını aldıktan sonra evlilik teklifi yaptı. Karakoç, tribünde bulunan kız arkadaşına takım arkadaşları ile birlikte diz çökerek seslendi ve teklifini yaptı. Yavuz Karakoç, evet cevabını aldıktan sonra yanına gelen kız arkadaşına bir de yüzük takdim etti. Bu hareket tribünlerden büyük alkış aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye 3. Klasman Dünya Buz Hokeyi Şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER