Türkiye, Avusturya ile 16. randevusuna Viyana'da çıkacak


Fransa'da yapılacak olan EURO 2016'ya hazırlanan A Milli Futbol Takımı yarın deplasmanda Avusturya ile bir hazırlık maçı yapacak.

24 Mart 2016 günü Antalya'da İsveç ile karşılaşan ve bu müsabakayı Cenk Tosun'un attığı iki golle 2-1 kazanan ay yıldızlılarda hedef şimdi de deplasmandaki Avusturya maçından galip gelmek.

Bu iki karşılaşma için Antalya'da kampa başlayan A Milli Futbol Takımı hazırlıklarını tamamladıktan sonra dün gece geç saatlerde Avusturya'ya geçmişti.

AVUSTURYA İLE 16'INCI RANDEVU

A Milliler yarın Avusturya ile tarihindeki 16. maçına çıkacak. Ay yıldızlılar Avusturya ile ilk olarak 1948 yılında özel karşılaşmada mücadele etmiş ve İstanbul'daki bu maçtan 1-0 yenik ayrılmıştı.

Millilerimiz bu maçtan sonra Avusturya ile oynanan toplam 15 karşılaşmada 6 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 8 kez de sahadan yenik ayrıldı. Ay yıldızlılar rakip kaleye 20 gol gönderirken kalesinde ise 17 gol gördü.

Milli takım Avusturya ile yaptığı maçlarda en farklı galibiyetini 2002 Dünya Kupası play off eleme maçlarında elde etmiş ve sahadan 5-0 galibiyetle ayrılmıştı. Millilerin Avusturya karşısında en farklı yenilgi ise 1984 Dünya Kupası grup elemelerinde deplasmanda aldığı 4-0'lık yenilgi oldu.

A Milli Takım Avusturya ile en son 15 Ağustos 2012'de özel maçta karşı karşıya gelmiş ve deplasmandaki bu maçtan 2-0 yenik ayrılmıştı.

MİLLİ TAKIM 534. RANDEVUYA ÇIKIYOR

Bu arada A Milli Futbol Takımı, Avusturya maçıyla birlikte 534'üncü randevusuna çıkacak. Ay yıldızlılar bugüne kadar oynadığı 533 resmi ve özel maçta 199 galibiyet alırken 124 maç ise beraberlikle sona erdi. 210 maçta ise sahadan yenik ayrıldı. Milliler 533 maçta toplam 700 gol atarken kalesinde 780 gol gördü. A Milli Takım son 12 maçında yenilgi yüzü görmezken dokuz galibiyet üç te beraberlik elde etti. Rakip kaleye son 12 maçta 22 gol gönderirken kalesinde ise 6 gol gördü.

AVUSTURYA MAÇI SAAT 21.30'DA

2016 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı yarın Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst-Happel Stadyumu'nda bir kez daha Avusturya'ya konuk olacak.

Türkiye saati ile 21.30'da başlayacak karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Pawel Gil yönetecek. Piotr Sadczuk ve Marcin Borkowksi'nin yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Bartosz Frankowski olacak. Karşılaşma TV8 ekranlarından naklen yayınlanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye, Avusturya ile 16. randevusuna Viyana'da çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER