Türkiye’de basına uygulanan baskılara Hollanda'da dev protesto

Hollanda Gazeteciler Sendikası (NVJ), Türkiye’de basına uygulanan baskıları Amsterdam Dam Meydan’ında protesto etti. Aralarında STK temsilcilerinin de olduğu grup adına konuşma yapan Hollanda Gazeteciler Sendikası NVJ Genel Sekreteri Bruning, Türkiye’nin basın ihlalleri konusunda karanlık günlerden geçtiği söyledi.

samanyoluhaber.com

Son dönemde Türkiye’de 12 televizyon kanalı, 11 radyonun daha kapatıldığını ve 100’ün üzerinde gazetecinin hapiste olduğunun anlatıldığı eylemde, bu durumun baskıcı AKP hükümeti kanalı ile yapıldığına dikkat çekildi. Basına yapılan baskıları antidemokratik bir uygulama olduğu konusunda birleşen konuşmacılar sık sık özgür basın susturulamaz sloganları attı. Taşınan dövizlerde, ‘Gazetecilik suç değildir’, ‘ Halkın sesi basın susturulamaz’, ‘Basının olmadığı yerde özgürlükten bahsedilemez’ ve ‘ Gazetecilere baskı kabul edilemez’ ifadeleri yer aldı.

‘TÜRKİYE HAKKINDA OLUMLU MESAJLAR VEREMİYORUZ’

Hollanda Gazeteciler Sendikası (NVJ) Genel Sekreteri Thomas Bruning, Türkiye’de basın kuruluşları ve çalışanları üzerinde artan baskıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı. Bruning, Türkiye’de gazetecilere yönelik baskıların endişe verici olduğunu dile getirdi.

Thomas Bruning, “Türkiye maalesef karanlık günlerden geçiyor. Umarım bir gün aydınlık günlere kavuşur. Bizler Türkiye’yi kucaklamak istiyoruz. Ama basına yapılan kısıtlamalardan dolayı maalesef Türkiye hakkında olumlu mesajlar veremiyoruz. Türkiye’de gazeteciler hükümeti eleştirdikleri zaman işlerini yapamaz hale geliyorlar.” dedi. 

(TR724.COM)
<< Önceki Haber Türkiye’de basına uygulanan baskılara Hollanda'da dev... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER