Türkiye, Ekim'de terör ve medya operasyonlarını konuştu


Medya takip ajansı Interpress'in Ekim 2015 araştırma raporuna göre; geçen ay Türkiye gündeminde en çok terör saldırıları, medyaya yapılan operasyonlar, şehit ve 1 Kasım'da yapılan erken genel seçim haberleri yer aldı.

Interpress, Ekim ayı araştırma raporu ile ilgili şu bilgileri yer verdi:

"Interpress'in 2 bini aşkın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasında, yazılı basında yer alan terör ve şehitler ile ilgili toplam 9 bin 549 haberin gündeme geldiği belirlendi.

İkinci sırada, 1 Kasım'da yapılan genel seçimler ile ilgili toplam 5 bin 204 habere yansıdığı tespit edildi.

Ankara Tren Garı önünde meydana gelen ve 102 vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlamalar Türkiye gündemine damga vururken, bu konuyla ilgili yazılı basında 2 bine yakın haberin çıktığı saptandı.

Geçtiğimiz ay öne çıkan bir diğer konu mülteci sorunu oldu. Mültecilerin Avrupa ülkelerine göç ederken hayatlarını kaybetmesi ile ilgili yazılı basında bin 387 haber çıktığı tespit edildi.

Yine Ekim ayında öne çıkan haber başlıkları arasında, Koza İpek Grubuna kayyum atanması sayfalara 600'den fazla haberle yansırken, yayın yapan bazı özel kanalların dijital platformlardan çıkarılmasının 550'den fazla haberle gündeme geldiği tespit edildi.

Geçen ay en fazla konuşulan diğer konular arasında gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırı 500'den fazla haberle gündeme gelirken, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'de yapmış olduğu çarpıcı açıklamalar ile 400'den fazla haberle yazılı basına yansıdığı görüldü."
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye, Ekim'de terör ve medya operasyonlarını konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER