Türkiye “en sefil 5" arasında!

Her başarısızlığına bahane bulmakta mahir olduğunu ispat eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Bloomberg haber ajansının açıkladığı "2019 Dünyanın En Sefil Ekonomileri" listesine nasıl cevap verecek? Çünkü Venezuela, Arjantin, Güney Afrika'nın akabinde Türkiye 4'üncü en sefil ülke olarak gösterildi.

SHABER3.COM

2018 yılında başlayan ekonomik kriz şartları giderek ağırlaşırken, Türkiye’nin dünyadaki sıralaması tarihin en kötü seviyelerine geriliyor.
 
Bloomberg ajansının hazırladığı “2019 Dünyanın En Sefil Ekonomileri” listesinin zirvesinde, 4 yıldır olduğu gibi yine Venezuela yer aldı. Venezuela’yı sırasıyla Arjantin, Güney Afrika, Türkiye, Yunanistan ve Ukrayna takip etti. 

ENFLASYON VE İŞSİZLİK YÜKSEK

Bloomberg’in haberinde 5 sefil ülkenin ekonomik zorluklar çekmeye devam ettiği vurgulandı. Ayrıca fiyat artışını önleme ve işsizliğe karşı mücadele alanlarında başarısız olunduğu ifade edildi.

Listenin devamında Uruguay, İspanya, Brezilya ve Suudi Arabistan gösterildi.  

Geçen yılki sıralamada 34’üncü olan Rusya ise bu yıl 17’nci sırada yer aldı. Fiyat artışındaki hızlanma tahmini ve artan işsizlik oranı sıralamada belirleyici oldu.

Bloomberg haber ajansının resmi Twitter hesabından paylaşılan "En Sefil 5 Ekonomi" tablosunda Türkiye 4'üncü sırada.

İSVİÇRE VE SİNGAPUR LİSTENİN SONUNDA

Toplam 62 ülkenin yer aldığı listede, en az ‘sefil’ ekonomiye sahip ülkenin Tayland olduğu aktarılırken, listenin sonunda İsviçre ve Singapur yer aldı. 

Listede yukarıdan aşağıya inildikçe ülkenin refah seviyesi yükseliyor. 

<< Önceki Haber Türkiye “en sefil 5" arasında! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER