Türkiye Finans'ın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Saeed Mohammed A. Alghamdi


Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Saeed Mohammed A. Alghamdi getirildi. Alghamdi, çoğunluk hissesi Suudi Arabistan'ın ve Körfez'in en büyük bankası National Commercial Bank'a (NCB) ait olan Türkiye Finans'ta 28 Mart 2013 tarihinden beri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Yönetim Kurulu'ndaki değişiklik, 18 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısının ardından KAP'a yapılan açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak görevinden ayrılırken, Boydak'tan boşalan göreve hali hazırda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Saeed Mohammed A. Alghamdi'nin atandığı belirtildi. Mustafa Boydak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edecek.

Türkiye Finans'ın en büyük hissedarı National Commercial Bank (NCB), 12,5 milyar ABD Doları özkaynak toplamı ile Suudi Arabistan'ın en büyük kamu bankası. Banka, 2014 yılsonu itibarıyla 116 milyar ABD Doları aktif büyüklüğe ve 2,3 milyar ABD Doları net kara sahip. NCB, Suudi Arabistan'daki 342 şubesi, 7 bini aşkın çalışanı ve yaklaşık 4 milyonluk müşteri kitlesiyle Körfez Bölgesi'nin de en büyük bankası. The Banker dergisinin 2014 yılında yaptığı banka ana sermaye (Tier 1) büyüklüğü sıralamasına göre NCB Orta Doğu'da 1., dünyada ise 115. sırada yer alıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Finans'ın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Saeed... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER