Türkiye kan donduran ticaret iddiasını konuşuyor

Habertürk'ün haberine göre çocuklar, hatta daha doğmamış bebekler bile internet üzerinden satılıyor.

Türkiye kan donduran ticaret iddiasını konuşuyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evlatlık edinmek isteyen ailelerle çocuğunu evlatlık vermek isteyen ailelerin internet üzerinden irtibat kurduklarını tespit etti. Çocukların yasadışı bir şekilde adeta satılığa çıkarıldığı internet siteleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat edildi. 

Başsavcılık, tespiti yapılan 13 internet sitesinin yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca internetten çocuk satmak ve çocuk almak isteyen kişiler hakkında da suç duyurusu yapıldı. 

Diğer yandan Bakanlık yasadışı çocuk satışına aracılık eden sitelere erişimin engellenmesini talep etti. Sitelerin bazıları Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kararı ile bazıları ise mahkeme kararı ile kapatıldı. Kimi siteler ise suç duyurusu üzerine çocuk satışıyla ilgili içerikleri kaldırdı. 

İnternet sitesi üzerinden verilen ilanlar ise herkesi insanlığından utandıracak cinsten. Bir ilanda anne adayı olduğunu söyleyen kişi "22 haftalık hamileyim. Henüz bebeğimin cinsiyetini bilmiyorum. Bebeğimi direkt nüfusuna alacak, doğumu kendi yapmış gibi gösterecek ve gerçekten iyi bakabileceğine inandığım bir aileye vermek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

"Bahar" isimli bir kişi ise "Maddi durumum olmadığı için yeni dünyaya gelmiş çocuğumu evlatlık vermek istiyorum. Hiçbir beklentim yoktur, cinsiyeti kızdır" dedi. Ferhat D. adındaki bir başka kullanıcı ise siteye "25 günlük kız çocuğu, hiçbir sağlık sorunu yok. Maddi yardım edecek kişiler arasın" şeklinde mesaj bıraktı.
<< Önceki Haber Türkiye kan donduran ticaret iddiasını konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER