Türkiye, kazandığı 7 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile dünya ikincisi oldu


Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapılan 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda Türkiye tarihi bir zafer kazandı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapılan 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda tarihteki en başarılı sonucuna imza atan Türkiye, kazandığı 7 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile genel klasmanda dünya ikincisi oldu.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapılan 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, sona erdi. 12-15 Kasım tarihlerinde 91 ülkeden 1425 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda tüm kategorilerde ülkemizi temsil eden Karate Milli Takımımız, tarihi bir başarının altına imza attı.

Buz Arena'da tarihteki en başarılı sonucuna imza atan Karate Milli Takımı, ilk kez yedi dünya şampiyonu çıkardığı Dünya Şampiyonası'nda kazandığı 7 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile genel klasmanda takım halinde Dünya ikincisi oldu. 8 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya kazanan Japonya ilk sırada yer alırken, 6 altın, 8 gümüş ve 7 bronz madalya ile üçüncü sırada yer alan Mısır, şampiyonanın en fazla madalya kazanan ülkesi oldu.

Şampiyonanın son gününde mücadele veren 21 yaş altı kumite 84 kiloda Uğur Aktaş, kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu kazandı. Bu yıl Avrupa Şampiyonu olan Emre Vefa Göktaş, Cengizhan Koca ve Yağız Ücebakan'dan Ümit-Genç Erkek Kata Takımımız da Mısır'ı 3-2 mağlup ederek 2013'ün ardından 2015'te de Dünya Şampiyonu oldu.

Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanan sporcular ve kiloları şöyle:

21 Yaş Altı Kumite
60 kilo Eray Şamdan - Altın
67 kilo Burak Uygur - Altın
84 kilo Uğur Aktaş - Altın

Ümitler Kumite
52 kilo Ömer Özer - Altın
54 kilo Kayra Sezgin - Altın

Ümit-Genç Erkek Kata Takımı - Altın

Gençler Kumite
+59 kilo Eda Eltemur - Gümüş

Ümitler Kumite
47 kilo Duygu Yemenici - Bronz
63 kilo Samed Gök - Bronz

Gençler Kumite
68 kilo Metehan Yılmazer - Bronz

Ümitler Ferdi Kata
Selahattin Güngel - Bronz

21 Yaş Altı Ferdi Kata
Dilara Bozan - Bronz
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye, kazandığı 7 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER