Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Kervanı Adana'da


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Fair Play Kervanı, yılın son etkinliğini yarın Çukurova Üniversitesi'ne yapacak.

Avrupa Fair Play Birliği 2. Başkanı, Dünya Fair Play Konseyi Üyesi Erdoğan Arıpınar, Türkiye'deki tüm üniversiteleri ziyaret ederek TMOK'un ve Fair Play Komisyonu'nun çalışmaları hakkında geniş kitlelere bilgi aktardıklarını söyledi.

Geçen hafta Gaziantep Üniversitesi'ni ziyaret ettiklerini aktaran Arıpınar, "1981 yılında oluşturulan Fair Play Komisyon'u, 25 yıldır hedef kitlemiz olarak başta sporcular olmak üzere, hakem, antrenör, yönetici hatta taraftarı bile bu konuda bilinçlendirerek 'temiz spor' yapılmasına katkı sağlıyoruz. Fair play olgusunu topluma yaşam tarzı olarak benimsetmeye çaba gösteriyoruz. Ayrıca, her yıl düzenli bir şekilde fair play olgusunu ülke genelinde yaygınlaştırmak amacıyla ödüller vermekteyiz. Üniversite ziyaretlerine gösterilen ilgi, geri dönüşleri ve yararlarını görünce çok mutlu oluyoruz." dedi.

Fair Play Kervanı'nın yarın 13.00'te Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Salonu'nda öğrenci ve öğretim görevlilerine yönelik etkinliği olacağını hatırlatan Arıpınar, komisyon üyelerinin yanı sıra dünya ve olimpiyat eski şampiyonu, FİLA Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ayık ile dünya tekvando şampiyonu Ali Sarı'nın da etkinliğe katılacağını belirtti.

Arıpınar, etkinlik kapsamında, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile ÇÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak'ı da ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.
Adanada-1969323.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Kervanı Adana'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER