Türkiye'nin tek ormancılık müzesi kapandı


Bursa'da bulunan Türkiye'nin tek ormancılık müzesini ziyarete gelenler, kilitli kapılarla karşılaşınca şok yaşadı.

Çekirge Caddesi üzerindeki Bursa Ormancılık Müzesi'nde insanın ağaçla, ağacın insanla imtihanını gösteren 3 bine yakın eser sergileniyor. Türkiye'deki ormancılığın tarihsel gelişimini tanıtmayı, orman ve ormancılık konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan müze özellikle öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor.

Her gün onlarca örenci grubunun ziyaret ettiği müzeye gelen ziyaretçiler, bu kez kilitli kapılarla karşılaştı. Ziyaretçiler, müzenin kapalı olmasına tepki gösterdi. Dört yıldır Müze Şefi olan Aygün Akşan'ın, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Mudanya'da görevlendirilmesi nedeniyle müzenin kapalı olduğu öğrenildi. Geçici olarak görevlendirilenlerin de izin günü olması nedeniyle ziyarete gelen bir çok insan bina önünden geri dönmek zorunda kaldı.

TÜRKİYE'DE TEK

Türkiye'nin tek ormancılık müzesinde, bitki ve hayvan fosilleri, haberleşme ve orman mühendisliği cihazları, harita ve uzay fotoğrafları, ormancılık tarihiyle ilgili belgeler başta olmak üzere yaklaşık üç bin kadar eser sergileniyor. İnsan siluetini andıran ceviz ağacı kesiti, 250 milyonluk fosillerle 8 milyon yıllık tortul tabaka üzerindeki çınar yaprağı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ayrıca, ormanda yaşayan ayı, kartal, tilki gibi birçok hayvanın mumyalarıyla çeşitli böcek türleri yoğun ilgi görüyor. 2 milyon yıllık Sekoya Fosili, 350 milyon yıllık Karbonifer Fosilleri, 50 milyon yıllık Sarıçam, Ceviz, Karaçam ağaç fosillerinin yanı sıra, 14 milyon yıllık Miyosen devri fauna ve flora fosilleri de müzede yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin tek ormancılık müzesi kapandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER