Türkiye'de 160 bin çocuk okulu bırakabilir
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 9 2021
Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) uzmanlarınca hazırlanan ve koronavirüsün eğitim üzerindeki etkilerinin araştırıldığı raporda 188 ülkede toplamda 1,5 milyar öğrencinin eğitimini sekteye uğradığı belirtildi. Türkiye ise 160 bin çocuğun okulu bırakma durumu bulunduğu ifade edildi.
Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) tarafından hazırlanan "Covid-19 etkisinde Türkiye'de eğitim" raporu tanıtıldı. TÜSİAD'ın raporuna göre; Covid-19 salgını 188 ülkede toplamda 1,5 milyar öğrencinin eğitimini sekteye uğratırken, 100 milyonu aşkın öğretmen ve personeli etkiledi. Bu süreçte sekteye uğrayan eğitimde OECD ülkeleri arasında Türkiye, Meksika'nın ardından okulların en çok kapalı kaldığı ülke oldu.
Öte yandan Covid-19 salgını neticesinde 2020 yılında dünya ekonomisi yüzde 3,3 daraldı. Bu ekonomik durgunluğunun neticesi olarak 7,7 milyonu kız öğrenci olmak üzere toplamda 16 milyon çocuğun okulu bırakabileceği ya da erişemeyeceği belirtildi.
Rapora göre yine hanehalkı ekonomisi de salgın sürecinde çocukların dijital anlamda eğitime ulaşımında belirgin olurken, salgın sürecinde dijital uçurum derinleşti. Türkiye'deki okul çağındaki çocukların bulunduğu yoksul hanelerde cihazlara ve internete erişim oranı yüzde 39 olarak açıklanırken, kırsal kesimlerde yaşayan öğrencilerin yüzde 60'ının uzaktan eğitim için gerekli teknolojik ekipmanlara sahip olmadığı açıklandı.
Türkiye'de 160 bin çocuk okulu bırakabilir
İstanbul genelinde yapılan bir araştırmaya yer verilen raporda, İstanbul'da derin yoksulluk yaşayan hanelerde bulunan çocukların yüzde 11,3'ü yeni okul döneminde okula devam edemeyeceği öngörüldü.
Türkiye'de 160 bin öğrencinin okulu bırakma durumu bulunurken, 2020'de tüm dünyada 160 milyon olan çocuk işçi sayısının 2022 yılının sonu itibariyle 8,9 milyon artacağı öngörülüyor.
Okulların kapalı kalması öğrencilerin gelecekteki gelirlerini düşürüyor
Raporda, salgın sürecinde öğrencilik hayatını sürdürmeye devam eden kuşağın, gelecekteki gelirlerine ilişki
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi2.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!3.Murat Çalık'a kritik müdahale!4.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu5.Zorunlu askerlikte yeni dönem!
6.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı7.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay8.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok9.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı10.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN








