'Türkler geliyor ama paraları yok!'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 9 2024
Paylaş
X Post
Kapıda vize uygulaması ile Türklerin Yunan adalarına gidişi kolaylaştı. Yunanlılar gelen Türklerin sayısından memnun ancak paralarının olmadığından yakınıyor.
Türkler kapıda vize uygulaması ile Yunan adalarına daha kolay gidebiliyor. Türkiye’deki otellerin pahalı olması Türkleri Yunan adalarına yönlendirirken, Yunanlılar gelenlerin parasız olmasından yakınıyor.
Economist'te yer alan habere göre Ahmet Bayraklı, aradaki kısacık mesafeye rağmen Sisam Adası’na yıllarca Kuşadası’ndan bakabildi.
Türkler için giderek zorlaşan Schengen vizesi almadan oraya seyahat edemiyordu.
Ancak Nisan ayından bu yana, Samos dahil on Yunan adasının kapıları, Türklerin yedi gün kalmasına izin veren özel bir “kapı” vizesi ile açıldı.
Albayrak bu avantajdan yararlanan on binlerce kişiden biri.
Kuşadası’ndan adanın başkenti Samos Kasabası’na 90 dakikada ulaşan sabah feribotu için kuyruğa girerken “Önceden çok saçmaydı, burası bizim komşumuz” dedi.
Geçen yılın sonunda kararlaştırılan kapı vizesi, Atina ve Ankara arasındaki buzların çözülmesinin bir meyvesi.
İki ülke yıllardır Ege’deki deniz sınırları, Doğu Akdeniz’deki gaz hakları, mülteciler ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki Bizans döneminden kalma kiliseleri camiye dönüştürme hevesi gibi konularda anlaşmazlık içindeydi.
Bu anlaşmazlıkların hiçbiri ortadan kalkmadı. Aksine, hem Erdoğan hem de Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, dost olarak daha çok şey kazanılabileceğine karar verdiler.
Londra’daki düşünce kuruluşu Chatham House’da çalışan Galip Dalay, “Jeopolitik gerilimin maliyeti oldukça yüksekti” diyor.
Yüz yüze görüştüklerinde Yunanlılar ve Türkler iyi geçinme eğilimindedirler.
Ege’nin iki yakasındaki müzik ve mutfak kültürleri neredeyse aynıdır ve Yunanca’nın Samyan lehçesine Türkçe kelimeler serpiştirilmiştir.
Siyasi çekişmeler her iki taraftaki turizm işletmelerine de zarar veriyor.
Zira bu işletmelerin müşterilerinin büyük bir kısmını adalar ve
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dilek İmamoğlu’nun babası Fehmi Kaya: “Böyle siyaset olmaz; oy uğruna üç evladım içerde”2.AKP’ye geçeceği iddia ediliyordu; Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan CHP’den istifa etti3.Alperen Şengün, üst üste ikinci kez NBA All-Star’a seçildi4.Rusya’nın yeni nesil silahları ve askeri harcamalara giden dev bütçe5.57 şehirden daha kalabalık: Türkiye’nin nüfus şampiyonu belli oldu
6.İktidar medyasında ‘Bilal Erdoğan’ yoğunluğu: 40 günde yüzde 400 artış7.7 soruşturma kıskacındaki Mesut Özarslan’a Meral Akşener formülü: Neden muhatap oluyorsun, iktidara geç8.CHP’de istifa sonrası hukuk savaşı: Mesut Özarslan, Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu9.Deprem bölgesinde "Adrese Teslim" kadro skandalı: Kendi kendine ilan açtı10.Türkiye’nin nüfusu belli oldu

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Dilek İmamoğlu’nun babası Fehmi Kaya: “Böyle siyas...

AKP’ye geçeceği iddia ediliyordu; Keçiören Belediy...

Alperen Şengün, üst üste ikinci kez NBA All-Star’a...

Rusya’nın yeni nesil silahları ve askeri harcamala...

57 şehirden daha kalabalık: Türkiye’nin nüfus şamp...







