Türkmendağı'nda vurulan Ferhat Tüle, son yolculuğuna uğurlandı


Türkmendağı'nda vurulan Ferhat Tüle, tekbir ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye MHP'den genel başkan adaylığını açıklayan Koray Aydın, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayırbucak Türkmenlerine destek olmak için gittiği Türkmendağı'nda vurularak hayatını kaybeden Ferhat Tüle (32) için Esenyurt Mehmet Coşkun Camii'nde tören düzenlendi. İkindi sonrası kılınan cenaze namazına Tüle'nin ailesi, sevenleri, çok sayıda partili ile birlikte MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP'den genel başkan adayı olan Koray Aydın, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile eski MHP milletvekili Erdem Karakoç'un da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş da katıldı. Tüle'nin Türk bayrağına sarılı tabutu cami avlusuna getirilirken, kalabalık bozkurt işareti yapıp, tekbir getirdi. Helallik alınmasının ardından Tüle için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Tüle'nin naaşı omuzlara alındı. Türk bayrağına sarılı tabut, tekbirler getirilerek Cebeci Mezarlığı'na götürüldü.

Kardeşinin 2 ay önce Türkmendağı'na gittiğini söyleyen ağabey Erol Tüle şöyle konuştu: "Kendi arzusuyla gitti. Onun peşinden oğlumda gitti. 2 gün önce aradı, 'amcam şehit oldu' dedi. Hep şehit olmayı arzu ediyordu. Askerimiz, polisimiz şehit olduğunda yemeden içmeden kesilirdi."

KORAY AYDIN: KEFEN GİYENLERİ TÜRKMEN DAĞINDA GÖRMÜYORUZ

Cenazeye katılan Koray Aydın ise şu açıklamalarda bulundu: "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin öngörülü davranmayıp, yaşananları önceden tahmin edemeyip, Türkiye'nin itibarını zedeleyecek tarzda yaklaşımlarının neticesini bugün hep beraber görüyoruz. Orada var olması gereken Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yerine bugün ülkücüler, kendi mazilerinden gelen Türklük duygusuna sahip olmak arzusuyla orada şehit oluyorlar. Bunu Türk toplumunun görmesi lazımdır. Bu nesil, geçmişte de bedel ödemiş bir nesil. Kendi menfaatleriyle ülkesinin menfaatleri çatıştığında, nasıl kendi menfaatlerini terk edecek kadar idealist insanlar olduklarının gösterilmesi bakımından bu yaşananlar ibretliktir. Hepimizin gözleri, beyaz kefen giyenleri arıyor. Ama onları bizler Türkmen Dağı'nda veya Türklük mücadelesinin verildiği hiçbir yerde görmüyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Türkmendağı'nda vurulan Ferhat Tüle, son yolculuğuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER