Tutuklanan Korgeneral'den ilginç ifadeler

Oğlu, Atalay Filiz tarafından öldürülen Korgeneral Hüseyin Demiraslan ifadesinde 'Akıncı Üssü'nü bombalama emrini ben verdim, Talimatlar ile ilgili Savunma Bakanı ve Başbakanı da bilgilendirdim' dedi.

Tutuklanan Korgeneral'den ilginç ifadeler

15 Temmuz darbe girşiminden 4 gün sonra tutuklanan Atalay Filiz'in öldürdüğü Göktuğ Demiraslan'ın babası Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hüseyin Demiraslan'ın ifadesinde cemaatçi olmadığını ve Akıncı üssünü bombalamak için bizzat kendisinin emir verdiği ortaya çıktı.

Hürriyet'te yer alan habere göre,  Demiraslan ifadesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldıran suikast timinde bulunan astsubay Zekeriya Kuzu’yu tanıdığını da söyledi.Darbecilerin hazırladığı sıkıyönetim listesinde Hava Kuvvetleri Komutanı olarak adı geçen Demirarslan ifadesinde özetle şöyle dedi:

“Benim cemaat ile hiç bir ilgim yoktur. Bunların toplantılarına katılmadım. Zekeriya Kuzu Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tümgeneral olarak görev yaptığım sırada arama kurtarma personeli olarak görev yapmıştır. Bir yıl boyunca da üs astsubayı sıfatı ile görev yapmıştır. Ege Denizi’ne düşen bir uçağımızın pilotunun gemiden alınmasını sağlayan ekip içindeydi. Oradan tanıyorum. 
<< Önceki Haber Tutuklanan Korgeneral'den ilginç ifadeler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER