Tutuklu gazeteciler için şok rapor

İnsan Hakları İzleme ve Değerlendirme Merkezi (İHİDEM) Silivri Cezaevi'nde bulunan tutuklu gazeteciler Hidayet Karaca, Mehmet Baransu, Gültekin Avcı ile MİT Tırları davasında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında şok bir rapor yayınlandı.

Tutuklu gazeteciler için şok rapor

Raporun sonuç bölümde söz konusu tutuklu gazetecilere ağır hak ihlalleri yapıldığına dikkat çekildi. Sonuç bölümde şu ifadelere yer verildi;

Gazeteci Hidayet Karaca, kuvvetli suç şüphesini oluşturan somut delillere dayanmadan tutuklandığı ve hakkındaki tahliye kararına rağmen serbest bırakılmaması büyük bir hak ihlali doğurmaktadır. Hidayet Karaca tahliye edilerek, tutuksuz yargılanmalıdır. Ayrıca Anayasa Mahkemesi, Karaca hakkındaki Bireysel Başvuruyu ivedilikle değerlendirmeli ve karara bağlamalıdır.

Gazeteci Mehmet Baransu, yaptığı haberden dolayı tutuklanmış, gazetecilik faaliyetinden dolayı özgürlüğü elinden alınmıştır. Ayrıca kendisine cezaevinde ve duruşma süreçlerinde kötü muamele uygulanarak, birçok hak ihlali yapılmıştır. Anayasa Mahkemesi, Mehmet Baransu hakkındaki Bireysel Başvuruyu ivedilikle değerlendirmeli ve karara bağlamalıdır. Mehmet Baransu, tahliye edilerek, tutuksuz yargılanmalıdır.

Gazeteci Gültekin Avcı, yazdığı köşe yazılarından dolayı, kendisi ile “husumetli” bir hakim tarafından tutuklanarak, hürriyetinden mahrum edilmiştir. Gültekin Avcı, tahliye edilerek, tutuksuz yargılanmalı, Anayasa Mahkemesi, Gültekin Avcı hakkındaki Bireysel Başvuruyu ivedilikle değerlendirmeli ve karara bağlamalıdır.

Gazeteci Can Dündar ve Gazeteci Erdem Gül yaptıkları bir haberden dolayı, ilgili kanundaki dava açma süresi geçmesine rağmen, haklarında soruşturma başlatılmış ve tutuklanmışlardır. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararıyla tahliye edilseler de müebbet hapis istemiyle yargılanmaları devam etmektedir. Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki davada beraat kararı verilmelidir.

<< Önceki Haber Tutuklu gazeteciler için şok rapor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER