Tuz Mağarası, içine yapılacak tesislerle turizme kazandırılacak


Tuz Mağarası, içersine yapılacak tuz terapi merkezi, kafeteryalar, dekoratif tuz havuzu, mağara içi ahşap yürüyüş yolları gibi tesislerle turizme açılacak. Çalışmaların 2016 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan Tuz Mağarası'nın turizme kazandırılması kapsamında devam eden çalışmaları inceledi. İncelemede Vali Özcan'a Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar ve Köye Yönelik Hizmetler Müdürü Serdar Soydaş eşlik etti.

Mimar Nail Altıparmak ve Teknisyen Hayrullah Çağlayan'ın da hazır bulunduğu incelemede şirket müdürü Hacı Coşkun mağara için yapılacakları sıraladı.
Coşkun, şunları söyledi: "25 bin metrekare civarında alana uygulanan kavlak temizleme çalışması ve altyapı çalışmasında son aşamaya gelindi. Mağara içerisinde tuz terapi merkezi, çok amaçlı toplantı salonu, yaran kültürü tanıtım galerisi, dinlenme galerileri ve kafeteryalar, restoran, çocuk oyun alanı, ibadet alanı, spor aktivite alanı, dekoratif tuz havuzu, mağara içi ahşap yürüyüş yolları ve ahşap tahkimatlar, mağara içi seslendirme, yangın uyarı ve görüntüleme sistemleri, mağara içi ışık efekt sistemleri, mağara içi ve dışı içme suyu ve atık su sistemleri, mağara dışı otopark alanı, mağara dışı ziyaretçi dinlenme alanı, mağara dışı yönetim merkezi ofisi, mağara içi ve dışı wc ile lavabolar yapılacak. İşlerin tamamı 2016 yılı içerisinde tamamlanacaktır." CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER