Tuzla Metrosu için İBB başkanına kredi yetkisi verildi
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 14 2021
İBB’nin “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borçlanma yapabilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile onay verildi.
İBB Meclisi'nin ekim ayı oturumlarını son bileşiminde, yönetimin borçlanma talebine onay çıktı.
İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Finans Müdürlüğü'nün “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borçlanma yapabilmesi için çok taraflı yatırım ve kalkınma bankaları ile yabancı devlet kuruluşlarından doğrudan veya İller Bankası A.Ş aracılığı ile yapılması şartı ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na oy birliği ile yetki verildi.
İSFALT A.Ş'nin Cebeci Maden Bölgesi çevre koruma ve alt yapı projesinin tamamlanabilmesi için 75 milyon lira olan sermayesi 125 milyon TL arttırılarak 200 milyon TL'ye çıkartılması teklifi de kabul edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!5.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı8.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı9.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı10.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








