U12 İzmir Cup ertelendi

Türkiye'nin en büyük futbol organizasyonu olan Uluslararası U12 İzmir Cup, Belçika'nın başşehri Brüksel'de yaşanan terör saldırılarının ardından ileri bir tarihe ertelendi.

U12 İzmir Cup ertelendi

Altınordu tarafından 12 yaş takımlarına yönelik düzenlenen ve yaş gruplarında Türkiye'nin en büyük futbol organizasyonu olan Uluslararası U12 İzmir Cup, Belçika'nın başşehri Brüksel'de yaşanan terör saldırılarının ardından ileri bir tarihe ertelendi.

25 ülkeden 72 takımın katılımı ile 24-27 Mart tarihlerinde Selçuk Efes Tesisleri'nde gerçekleşecek turnuvada ilk şok dün, İstanbul'daki bombalı saldırıyı gerekçe gösteren geçen yılın şampiyonu İspanyol Athletic Bilbao'nun çekilmesiyle yaşandı.

Bilbao'nun ardından aynı gün Ajax, Manchester City, Roma, Twente, Feyenoord çekilme kararını açıklarken, bugün Belçika'da yaşanan saldırı sonrası diğer kulüpler de Türkiye'ye gelmeyeceklerini bildirince, Altınordu yönetimi turnuvanın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Altınordu Sportif Etkinlikler Yöneticisi Gökhan Göktürk, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Kulüplerin yetkilileri, özellikle annelerin çocuklarını göndermeme kararı aldıklarını bildirdiler" ifasine yer verdi. 

Göktürk, "Brüksel'de bugün yaşanan patlamaları sonrası, Avrupa kulüpleri, 12 yaş minik takımlarını göndermeme kararı aldılar. Bu nedenle çok iyi hazırlanmış olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup ileri bir tarihe ertelenmiştir. Futbol kamuoyuna önemle duyurulur" mesajını verdi. 

<< Önceki Haber U12 İzmir Cup ertelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER