Üç çocuğuyla Yunanistan'da eşini bekleyen KHK mağduru vefat etti

3 küçük çocuğu ile birlikte Meriç'i geçerek Atina'ya ulaşan ve eşiyle kavuşmayı bekleyen Esma Uludağ geçirdiği felç ve kalp krizi sonucu dün gece hayatını kaybetti.

Esma hanım çocuklarıyla Meriç'i böyle geçmişti

Olağanüstü Hal (OHAL) ile çıkarılan KHK’yla işinden ihraç edilen ve Almanya’da oturum alan eşine kavuşmak için Meriç’i geçerek Atina’ya ulaşan Esma Uludağ (35) geçirdiği felç ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçen ve burada yaşamaya başlayan Uludağ, Almanya’da oturum alan eşine kavuşmak için 3 çocuğuyla beklemeye başladı. 3, 7 ve 10 yaşlarındaki çocukları da yanında olan anne sığındığı Yunanistan’da Almanya’da başvurusu kabul olan eşini ve aile birleşimi işlemlerinin tamamlanmasını bekliyordu.

Mehmet Ali Uludağ (38) ise 1 yıl önce hakkında açılan davalardan dolayı Almanya’ya gitti. Eşini çocuklarıyla birlikte Türkiye’de bırakan Uludağ’ın eşi Esma Uludağ’ın İzmir’de bir kaymakamlıkta memur olarak çalıştığı öğrenildi. Çıkarılan KHK ile görevinden ihraç edilen Esma Uludağ, 3, 7 ve 10 yaşlarındaki çocuklarıyla birlikte 6 ay önce Meriç’ten geçerek Atina’ya ulaştı ve eşini beklemeye başladı.

Esma Uludağ, dün gece felç geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Uludağ’ın kalbinin durduğu belirtildi. Kalp krizi geçirmesinden dolayı vefat eden kadının cenazesinin otopsi işlemleri ve resmi prosedürler tamamlandıktan sonra Türkiye götürüleceği öğrenildi.

ZORLU YOLCULUK FOTOĞRAFLARA YANSIMIŞTI

Bu arada Twitter'da ailenin Meriç üzerinden Yunanistan'a geçerken çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. 

Anne ve üç küçük çocuğu çamurlu tarlalardan zorlu bir yolculukla özgürlüğe böyle ulaşmışlardı.

Sabahın erken saatinde başlayan yolculuk çocukları oldukça yordu

Aile zorluklar altında sınırın diğer tarafına ulaşmıştı

<< Önceki Haber Üç çocuğuyla Yunanistan'da eşini bekleyen KHK mağduru... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER