UEFA Avrupa Ligi'nde seri başı takımlar belli oldu


UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçları tamamlanırken, bu ligde gruptan çıkan Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi'deki grup maçları sonunda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray'ın muhtemel rakipleri de belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde A Grubu'ndan ikinci olarak bir üst tura çıkan Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'nde Avrupa macerasına devam edecek olan Galatasaray kura çekilişinde seri başı olamadılar.

Toplam 32 takımın mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur kuraları 14 Aralık Pazartesi günü TSİ 14.00'te İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA'nın genel merkezinde çekilecek. Eşleşmeler sonrasında ise ilk maçlar 18 Şubat 2016, ikinci maçlar ise 25 Şubat 2016'da oynanacak.

Takımlar seri başları ve diğerleri olarak 2 ayrı torbaya dağıtılacak. UEFA Avrupa Ligi'ndeki 12 gruptan gelen 24 takım ile Şampiyonlar Ligi'nden gelen 8 takımdan oluşan 32 takım birbirleriyle eşleşecek ve maçlar eleme usulüne göre oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi grup liderleri ve Şampiyonlar Ligi'nde en iyi puan toplayan 4 grup üçüncüsü kura çekilişine seri başı olarak katılacak. Kurada aynı ülke takımları birbirleri ile eşleşemeyecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarını 1. sırada tamamlayan, Molde, Liverpool, Krasnodar, Napoli, Rapid Wien, Braga, Lazio, Lokomotiv Moskova, Basel, Tottenham Hotspur, Schalke 04 ve Athletic Bilbao ile Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını yüksek puanla 3. sırada tamamlayan, Porto (10), Olympiacos (9), Manchester United (8) ve Bayer Leverkusen (6) kura çekilişine seri başı olarak katılacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarını 2. sırada tamamlayan, Fenerbahçe, Sion, Borussia Dortmund, Midtjylland, Villarreal, Olympique Marsilya, Saint-Étienne, Sporting Lizbon, Fiorentina, Anderlecht, Sparta Prag ve Augsburg ile Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını düşük puanla 3. sırada tamamlayan, Sevilla (6), Valencia (6), Galatasaray (5), Shakhtar Donetsk (3) ise kura çekilişinde seri başı olamayacak ve seri başı takımlarla eşleşecekler.
CİHAN
<< Önceki Haber UEFA Avrupa Ligi'nde seri başı takımlar belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER