UEFA'nın açıklaması Galatasaray'ı harekete geçirdi


UEFA'nın, Galatasaray'ın 2015-2016 sezonu için gerekli olan mali kriterleri karşılayamadığını konuyla ilgili kararın ise Şubat ayında verileceğini duyurmasının ardından Başkan Dursun Özbek, bugün saat 17.30'da basının karşısına çıkacak.

Türk Telekom Arena Stadı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak olan Başkan Özbek'in alınacak tedbirler ve sonrası için bilgiler vermesi bekleniyor.

UEFA: GALATASARAY, 2015-16 SEZONU İÇİN MALİ GEREKLİLİKLERİ YERİNE GETİRMEDİ

Dün akşam saatlerinde UEFA, bir açıklama yapmış ve Galatasaray'ın 2015-2016 sezonu için mali gereklilikleri yerine getiremediğini duyurmuştu.

Gereken adımların atılacağını bildiren UEFA, konunun önümüzdeki Şubat ayı sonuna kadar değerlendirileceğini ve buna göre bir karar verileceğini bildirdi.

OLASI İHTİMALLER YÖNETİMİ HAREKETE GEÇİRDİ

UEFA ile yaptığı görüşmelerde 'Finansal Fair Play'e uymak ve istenilen mali kriterleri yerine getirmek için çaba sarf eden Galatasaray'da dün akşam saatlerinde gelen haberin paniğe yol açtığı da ileri sürüldü.

UEFA'nın ısrarla üzerinde durduğu ve Avrupa'daki bir çok kulübü de içine alan Finansal Fair Play'e uymadığı için ceza almamanın uğraşını veren Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek kurmaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyecek.

Galatasaray ile ilgili şubat ayında yapılacak son görüşmede, ceza kararı çıkarsa, sarı kırmızılıları bir dizi yaptırımın beklediği iddia ediliyor. UEFA'nın, 'Finansal Fair Play'e uymayan sarı kırmızılı kulübü Avrupa kupalarından men edebileceği gibi, kulübe para ve transfer yasağı cezaları da gelebileceği konuşuluyor.

Bu arada Galatasaray gibi, UEFA Finansal Kontrol Kurulu Soruşturma Komisyonu'nun incelemeleri altında bulunan İngiltere'den Hull City, Yunanistan'dan Panathinaikos ve Portekiz'den Sporting kulüplerinin Finansal Fair Play'e uydukları için ceza almayacakları da açıklandı.

Türkiye'den Galatasaray'ın dışında yer alan PTT 1. Lig ekibi Kardemir Karabükspor ile birlikte İsrail'den Hapoel Tel-Aviv, Polonya'dan Ruch Chorzow ve Rusya'dan da Rostov kulüplerinin incelemelerinin sürdüğü belirtildi.

Bu tip durumlarda UEFA'nın kulüplere yaptığı uygulama ve yaptırımlar ise şöyle:
Uygulanan cezalar: Uyarı, kınama ya da para cezası
Olası cezalar: Puan silinmesi, UEFA gelirlerine el konması, transfer yasağı, kadronun küçültülmesi, Avrupa kupalarından men edilmek.
CİHAN
<< Önceki Haber UEFA'nın açıklaması Galatasaray'ı harekete geçirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER