Ufuk Sarıca: Pazar günkü finali oynamak istiyoruz

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, yarı finale kaldıklarını, pazar günü ise finali oynamak istediklerini söyledi.

Ufuk Sarıca: Pazar günkü finali oynamak istiyoruz

Bursa’da oynanan Fiat Türkiye Kupası ikinci maçında Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes’i 67 - 66 yenerek yarı finale çıkan ikinci takım oldu.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, güzel bir galibiyet aldıklarını dile getirdi. Sarıca, “Anadolu Efes’i mücadelesinden ötürü tebrik ediyorum. Bu kupanın favorisi yok ama bu kupanın en iyi, en iddialı iki kadrosundan biri Anadolu Efes. Bu bakımdan maçın değeri daha da büyüyor. İki tane dış isabetimiz var ve bu şekilde maçı kazanmak çok kolay değil.” şeklinde konuştu.

Konuştuklarını sahada uygulama ve sertlikle maçı kazandıklarını anlatan Sarıca, “Ortaya konan direnç ve mücadele çok önemliydi. Çünkü baskı altında oynamak çok kolay değil, bunun karşılığını verdik. Çok sevinçliyiz. Bir gün dinleneceğiz, bir gün sonra yine çok önemli bir maç var önümüzde. Fenerbahçe Ülker gibi son zamanların en formda takımlarından biri ile oynayacağız. Kupada tabi ki yarı finale kalmak çok güzel ama pazar gününe kadar kalıp pazar günü o maçı oynamak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Pınar Karşıyakalı oyuncu Soner Şentürk ise kendileri için çok zor bir maç olduğunu belirterek, “Hücum olarak çok kötü oynadığımızı düşünüyorum. Ona rağmen bu tarz bir maçı kazanmak çok önemliydi. 20’de 2 atmışız üçlük olarak. Müdafaa olarak iyi mücadele ettik ve sahada istediğimizi aldık. Hedef yarı finaldi, önümüzde bir gün var ve finale kalmak için hazırlanacağız.” diye konuştu.

ANADOLU EFES CEPHESİ

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ise çok zor bir maç olduğunu aktardı. Ivkovic, “Her iki tarafın defans oyunu da yüksek ritimdeydi. Karşıyaka, kesinlikle maçı hak etti. Kaybetmemizdeki ana sebep ise çok basit ve onlardan 15 kadar az pozisyonumuz var. Onlar, 15 hücum ribaund aldılar ve biz de 16 top kaybı yaptık. Bu da oyun kontrolünün ana noktasıydı ve oyunu iyi kontrol edemedik. İlk hedefimizin dışında kalmış olduk bu maçı kaybederek. Daha çok öğrenmemiz gerekiyor. Önümüzde Avrupa maçı var o maça konsantre olup çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Anadolu Efesli oyuncu Birkan Batuk ise sözlerine Ankara’daki terör saldırısını kınayarak başladı. Batuk, “Ankara'da yaşanan olaylar için çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hem kulübüm adına hem kendim adına. Ülkemizin başı sağolsun. Terörün hiç bir şeklini tasvip etmiyoruz. Maçta da ilk yarı belki istediğimiz oyunu ortaya koyduk ama ikinci yarı çok fazla hücum ribandu verdik ve son bölümde maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Artık yapacak bir şeyimiz yok. İnşallah bundan sonra bir an önce toparlanır ve daha iyi oynarız. Bir hafta sonra Belgrad’a gideceğiz ve bizim için çok önemli bir maçımız var. Umuyorum o maça kadar çok iyi hazırlanır ve o maçtan galip ayrılırız.” ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Ufuk Sarıca: Pazar günkü finali oynamak istiyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER