Ukraynalı esirleri taşıyan Rus uçağı düştü; Uçaktaki herkes öldü

Ukraynalı esir askerleri taşıyan Rus uçağının, içerisindeki 74 kişi ile düştüğü bildirildi. Bölge valisi Vyacheslav Gladkov, uçaktaki herkesin öldüğünü bildirdi.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA 

Rusya Savunma Bakanlığı, takas edilecek 65 Ukraynalı esiri taşıyan Il-76 kargo uçağının Belgorod Bölgesi'nde düştüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre takasa götürülen 65 Ukraynalı asker, 6 mürettebat ve 3 refakatçinin bulunduğu Il-76 kargo uçağı Rusya-Ukrayna sınırındaki Belgorod Bölgesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle irtifa kaybederek yerleşim yerinin biraz açıklarında yere çakıldı. Bakanlık, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne bağlı bir komisyonun kazanın nedenlerini belirlemek üzere uçağın düştüğü yere intikal ettiğini bildirdi.

'Rus uçağı 3 Patriot veya IRIS-T füzesiyle vuruldu'

Belgorod yakınlarında Ukraynalı esirleri taşıyan Rus askeri uçağı Il-76’nın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından üç Patriot füzesi veya IRIS-T füzesi ile vurularak düşürdüğü iddia edildi.

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma Savunma Komitesi başkanı Andrey Kartapolov, Ukraynalı esirleri taşıyan Rus Il-76 askeri uçağının üç Patriot füzesi veya IRIS-T füzesi tarafından vurularak düşürüldüğünü söyledi.

Kartapolov, Devlet Duması'nın genel kurul toplantısında, Belgorod bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askerlerinin bulunduğu bir Il-76 uçağının "üç Patriot veya IRIS-T füzesi tarafından vurularak” düşürülmesinin ardından yaklaşık 80 esirin daha bulunduğu başka bir uçağın hızlıca geri çevirilerek rotasını değiştirmeyi başardığını da sözlerine ekledi.

Kartapolov, Kiev'in söz konusu esir mübadelesini ve “esirlerin nasıl teslim edileceğini" bildiğini kaydetti.

Milletvekili, "Il-76 uçağı Patriot veya Alman yapımı IRIS-T uçaksavar füze sisteminden gelen üç füzeyle düşürüldü, uzmanlar bunu inceleyecek" dedi. Interfax’a göre Kartapolov gazetecilere, 24 Ocak Çarşamba günü "192'ye 192" formatında esir değişiminin yapılması planlandığını açıkladı. "İlk uçak 65 kişiyi taşıyordu, ikincisi geri kalanını taşıyordu" dedi.

Parlamentonun alt kanadı DUMA başkanı Vyacheslav Volodin, Devlet Dumasının Il-76 kazası nedeniyle ABD ve Almanya'ya bir çağrı hazırlayacağını söyledi ve ayrıca "hangi füzelerin ve fırlatıcıların kullanıldığının" bulunmasını önerdi.

Ukrayna medyası ise Belgorod yakınlarında düşen ve Ukraynalı esirleri taşıyan Rus askeri uçağı Il-76'yı Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin düşürdüğünü bildirdi. Pravda.UA'nın aktardığına göre Ukrayna ordusundan bir kaynak, "Rus Il-76 uçağı Belgorod bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürüldü" dedi.

Kazanın tüm nedenlerini belirlemek için bir VKS komisyonu şimdiden felaket mahalline gitti. Ayrıca daha önce Il-76'nın Belgorod yakınlarında düştüğü anın görüntülerini de yayınlandı.

<< Önceki Haber Ukraynalı esirleri taşıyan Rus uçağı düştü; Uçaktaki... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER