Ulaştırma Bakanı'nın açılışını yaptığı yolda heyelan

Ulaştırma Bakanı'nın açılışını yaptığı yolda heyelan meydana geldi.

Ulaştırma Bakanı'nın açılışını yaptığı yolda heyelan

Çorum- İstanbul bağlantısını sağlayan Kırkdilim Geçidi'ndeki heyelan nedeniyle yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Toprak kayması devam eden ve 5 yıl önce hizmete açılan yol kapatılıp bakıma alınacak.

Çorum-Laçin-Osmancık karayolu Kırkdilim Geçidi, 30 milyon TL harcanarak Ağustos 2011'de 3 şeritli yol olarak hizmete açıldı. Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan yol heyelan tehlikesi altında bulunuyor.

Henüz 5 yıl önce hizmete giren Kırkdilim Geçidi'nin bazı bölümlerinde heyelan meydana geldi ve yolun bir şeridi trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri toprak kayması nedeniyle yolu beton barikatlarla ayırdı. Ancak ağır ağır devam eden toprak kayması beton barikatı yıktı. Kalan 2 şeridin de toprak kaymasından etkilenebileceği öğrenildi. Büyük bir risk altında olan sürücüler, heyelan ve düşen büyük kaya parçaları nedeniyle Kırkdilim'den geçerken zor anlar yaşıyor.

YOL KAPATILIP BAKIMA ALINACAK

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Kırkdilim'de yaşanan heyelanla ilgili gereken çalışmaların başlatılacağını açıkladı. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün yol ile ilgili hazırladığı raporu beklediklerini dile getiren Uslu, "Riskin devam edebileceği düşüncesiyle alternatifler araştırılıyor. Bu doğrultuda Çamlıca servis yolunun iyileştirilerek Kırkdilim'in bakıma alınması planlanıyor" dedi.

VALİ KARA: ÇÖZÜM TÜNEL

30 milyon harcanarak yapılan Kırkdilim Geçidi için Çorum Valisi Ahmet Kara'dan farklı bir çözüm teklifi geldi. Kırkdilim'in heyelan nedeniyle tehlike ve risk taşıdığını açıklayan Vali Kara, "Benim kanaatim Kırkdilim'de tünel yapılmadıkça oranın çözümü yok. Bunu karayollarına ilettim. Kırkdilim bir tünelle geçilmeli. Zamanında denenmiş ama olmamış. Başka çözüm yolu bulunmalı. Çorum'un İstanbul bağlantısı Kırkdilim'den geçiyor. Hiçbir ilin İstanbul bağlantısı olan bir yol böyle kötü değildir."

Bölgede inceleme yapan Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin ise, Kırıkdilim'in Çorum'un İstanbul bağlantısını sağlaması, aynı zamanda kuzeyi güneye bağlayan bir yol olması nedeniyle önemli bir güzergah olduğunu belirterek, "Bu kış tedbir alınmazsa bu yol kapanabilir" dedi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, yola sık sık büyük kaya parçalarının düştüğünü ve bunun trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ifade ediyor.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Ulaştırma Bakanı'nın açılışını yaptığı yolda heyelan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER