Uludağ ile Tetova üniversitelerinden sportif işbirliği

Uludağ ile Tetova üniversitelerinden sportif işbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), Makedonya Tetova Devlet Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Makedonya Tetova Devlet Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hajri Ziba'nın imzaladığı protokol çerçevesinde iki üniversite arasında spor bilimleri alanında çeşitli işbirlikleri gerçekleştirilecek.

Protokole göre UÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Tetova Devlet Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi bilim insanı değişim programı ve ortak araştırma çalışmalarını teşvik etme, lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi etkinlikler düzenlenecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde geçerli olacak protokol, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) onay vermesinin ardından uygulamaya konulacak.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye'nin büyüklük açısından ilk 20 üniversitesi arasında girdiklerini söyledi. 70 bine yakın öğrencileri bulunduğunu belirten Ulcay, 2 bin 500 akademisyen ve 3 bin 500 çalışana sahip olduklarını vurguladı.

Spor Bilimleri Fakültesi olarak imzaladıkları protokolün ardından farklı alanlarda da Tetova Devlet Üniversitesi ile işbirliğine yapmak istediklerini belirten Ulcay, Türkiye'de okuyan Balkan ülkeleri kökenli öğrencilerinin bir kısmının Türkiye'de kaldığını, bir kısmının da Avrupa'ya gittiğini söyledi.
İşbirliğinin Türkiye ve Makedonya üniversiteleri arasındaki köprü olacağını anlatan Tetova Devlet Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hajri Ziba ise spor alanında yapılan işbirliğinin farklı bilimsel alanlarda da devam edeceğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Uludağ ile Tetova üniversitelerinden sportif işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER