Ümit Nağmeleri “Vuslatın Ardından” Atlanta’da

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ekim 18 2025
Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vefatının ardından düzenlenen “Vuslatın Ardından” anma turnesinin ABD ayağı, Atlanta’da yoğun ilgiyle devam etti.

Roswell Cultural Arts Center’da gerçekleştirilen programın sunuculuğunu televizyon dünyasının tecrübeli ismi Kemal Gülen üstlendi. Gecenin açılış konuşmasını ise SouthEast Islamic Community Center Başkanı Atakan Ata yaptı.

Ata konuşmasında, “Hocaefendi; ufkuyla, inancıyla, aksiyonuyla ve yaşantısıyla hepimizin rehberiydi. Ona hepimiz çok şey borçluyuz. O, yeryüzü mirasçılarının vasıflarını sayarken, sekizinci vasıf olarak sanattan bahsediyor ve sanatın etkin tesir gücüne yürekten inanıyordu. Her daim bu tür programların yapılmasını teşvik ediyor, sanatın diliyle hakikatin anlatılmasını önemsiyordu.”ifadelerine yer verdi. 




Hocaefendi’den aldıkları cesaretle dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli gençlerle birlikte, gelecek nesillere Sanatın evrensel dili ile bu sahnede unutulmaz bir Program sizlere sunmak istediklerini ifade ederek “Ümit Nağmeleri “Vuslatın Ardından” temasıyla bugün bizlerle olacak : Bizler de ev sahibi olarak, başta IFLC Organizasyon Heyeti’ne, Kemal Gülen bey’e ve tüm gençlerimize burada ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz”şeklinde konuştu. 

Program boyunca izleyiciler hem duygusal hem de anlam yüklü anlar yaşadı. Genç sanatçılar, sahneye “Nâmın Duyulsun” şiiriyle çıkarak geceye sanatla vefa damgası vurdu. Ardından sahnelenen tiyatro skeçleri, Hocaefendi’nin hayatındaki önemli dönüm noktalarını etkileyici bir şekilde yansıttı.



Erzurum’da geçen çocukluk yılları, Edirne’de başlayan manevi yürüyüş, İzmir’deki gençlerle geçen dönemler, Burdur’da yaşanan sorgu günleri ve 5. katta yapılan kura çekimleri temsili sahnelerle a

Bu haberler de ilginizi çekebilir