Ümit Özat: Güzel bir galibiyet oldu


Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Galatasaray karşısında güzel bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 21. haftasında Galatasaray'ı 2-1 yendikleri maç sonrasında düzenlenen toplantıda konuşan Ümit Özat, yaptığı açıklamada güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Özat, şunları söyledi:

"10 kişilik bir rakibe oynadığın zaman böyle bir gol yemek insana acı veriyor. Rakip kim olursa olsun bir şeyi çok istiyorsunuz Ronaldo ile Messi dışındaki 10 milyon futbolcu arasında fark yok, onlar kadar mücadele etmek yeterli olur diyorum."

Kendileri için ligin yeni başladığını ve yolun başında olduklarını anlatan Özat, "Galatasaray, Beşiktaş ve Osmanlı maçlarından 0'da alsak bize kimsenin bir şey deme hakkı yok. Önümüzdeki Beşiktaş ve Osmanlı maçlarından 3 - 4 puan daha alabilirsek, hem stat dolar hem şehrin desteği artar." şeklinde konuştu.

Altyapıdan 5 oyuncu kadroya aldığını vurgulayan genç teknik adam, "Oğuzhan'ın lisansı yetişmedi, skora göre oynayan bir hoca değilim ama heyecanlarını yenmek için bir iki maçta oynatmaya çalışıyorum. Oyuncularıma gösterdikleri çaba için teşekkür ediyorum. Tüm bunları bilerek Mersin'e geldim. Doğru antrenman yaptırırsak, darbeden dolayı bir sakatlık olmaz ise Khalli de gelirse önümüz açık olur" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun maçta galibiyeti getiren neden ile ilgili sorusuna ise Özat şöyle cevap verdi:

"Tita dün akşam yanıma geldi çocuğunun kalp ile alakalı bir durumu olduğunu ve tercümana izin istedi ben ise ona izin verdim. Biz o güveni yakaladık. Benim oyuncularıma güvenim tam, onların da bana tam. Benim onlara yeşil saha dışında sesim yükselmez, abi kardeşiz, ama sahanın içinde kurallarımın ne olduğunu iyi biliyorlar. Güven duymakta, vermekte önemli. Bu takım birlik bütünlüğünü bu şekilde devam ettirirse, ligde kalmaması için hiçbir neden yok."

Özat, hafta içinde yapacakları Beşiktaş maçında kadrolarından emin olup olmadıkları yönündeki bir soruya ise "Bundan şüpheniz var mı? Maçlar kazanılır, kaybedilir benim tek umudum takımımın edeceği mücadele. Çünkü ben onlara bir şeyler gösteriyorum ve gösterdiklerimi bana vermelerini istiyorum. Mücadeleden umut kesilmediği müddetçe, galibiyetten de ümit kesilmez." cevabını verdi.

Takımdan beklentisinin daha üst düzeyde olduğuna dikkat çeken Özat, "Çünkü biz iyi bir takımız. Bu çocukların çok daha iyisini yapabileceğine inanıyorum. Vücut direncimizi yükseltmemiz lazım şuan 70-75 dakika direncimiz, bunu 80'e çıkarırsak daha iyi olur." dedi.

Ümit Özan, takımın tecrübeli defans oyuncusu Servet Çetin'le ilgili olarak ise "Servet Çetin olayı benim için kapandı." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ümit Özat: Güzel bir galibiyet oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER