Ümitler'den ilk gün 2 madalya geldi


6. Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde Türk sporcular 2 bronz madalya kazandı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'de başlayan ve 40 ülkeden 290 sporcunun katıldığı Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde 4 Türk sporcu tatamiye çıktı. Milli sporcular Ruhat Akalın ve Zehra Döşüçukur bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 46 kiloda mücadele eden Ruhat Akalın, ilk turda Yunanistan'dan Panagiota Tsiapa'yı 10-1, çeyrek finalde ise İngiltere'den Katie Bradley'i 8-1 mağlup etti. Yarı finalde aynı zamanda büyükler kategorisinde de dünya sıralamasında ilk sırada yer alan Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Kyriaki Kouttaki'ye mağlup olan Ruhat Akalın bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 49 kiloda tatamiye çıkan Zehra Döşüçukur, ilk turda Yunanistan'dan Anastasia Karaspiliou'yu 1-0, çeyrek finalde ise İtalyan Erica Nicoli'yi nefesleri kesen bir mücadelenin ardından 11-10 yenmeyi başardı. Yarı finalde Rusya'dan Iulia Kustova'ya yenilen Zehra Döşüçukur, Avrupa üçüncüsü oldu.

İlk gün mücadele eden diğer sporculardan erkekler 54 kiloda Cihat Çakmak çeyrek finalde, 58 kiloda Hakan Reçber ise ilk turda şampiyonaya veda etti.

Şampiyonanın ikinci gününde erkekler 63 kiloda Yunus Emre Sayan, 68 kiloda Berkay Akyol, bayanlar 53 kiloda Fatma Sarıdoğan ile 57 kiloda Dürdane Altunel madalya mücadelesi verecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Ümitler'den ilk gün 2 madalya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER